Tõde on see, et vastupidiselt kassidele ei ole koerad üldiselt valivad sööjad, aga temast võib saada vale toitmise korral valiv sööja. Näiteks juhtudel, kus koer oma kausis toidu alles jätnud ja tulnud maitsvamat pala hoopis sinu käest nuruma. Kas oled alla andnud ja pakkunud talle head-paremat oma toidulaualt? Tegelikult sa ju ei taha, et koer hakkaks sinu käest ootama maitsvamaid palasid kui need, mis tema toidukausis ootavad.

Teine viga: ehk oled proovinud anda erinevad toite sama toidukorra ajal? Näiteks võtnud kapist kaks-kolm konservi ja need talle taldrikule pannud, et ta saaks parema söömiselamuse. Asi on selles, et kui sa püüad liiga palju koera maitse-eelistusi arvesse võtta ja talle meelde järgi olla, kipub tal tekkima komme oodata maitsvamat kausitäit selle asemel, et süüa seda, mida sa talle oled ette andnud.

Nõuanne juhuks, kui koer on väga valiv

Pane toit taldrikule umbes pooleks tunniks. Kui koer ei ole toitu puutunud, pane see tema silma alt ära. Kui on aeg järgmiseks toidukorraks, pane toit välja ja kui koer pole seda puutunud, pane see umbes poole tunni pärast uuesti ära. Päeva või kahe pärast võib koer hakata otsima ja nuruma lisapalasid, aga jää oma strateegiale kindlaks ja ära anna alla. Kui koer näljane on, küll ta siis sööb.

Koertele meeldib järjepidevus. Kui sa oled süvendanud nende armastust maiuspalade vastu ja lasknud neil toitu valida, siis see ongi muster, mida nad edaspidi järgivad.

Kui märkad, et koer on kõhklev sööja aga sa pole teda maiustustega ära hellitanud või isutus on ilmnenud järsku, võib tegemist olla tõsisema terviseprobleemiga ja tuleks seada sammud arsti juurde. Kui istutusega kaasneb kõhulahtisus, oksendamine jne, tuleb kiiresti veterinaari poole pöörduda.

Allikas: Barkpost