Nii nagu imikud, analüüsivad ka koerad inimese emotsioone läbi silmkontakti ja kehakeele. Ühele küljele kallutatud pea, pikk silmavaade ja kurvad silmad, millega koer sind jälgib, võib olla märk sellest, et ta püüab parasjagu sinu näoilmet mõista ja tõlgendada. Koerad hoiavad silmsidet ja jälgivad kehakeelt selleks, et saada informatsiooni ja mõista, mida me neilt ootame. On üllatav, kui hästi nad meist tegelikult aru saavad.

1. Koerad tunnetavad, kui oled kurb.

Olles nutu äärel, väga õnnetu ja kurb, tuleb koer sageli sinu juurde, paneb pea sülle ja jälgib sind oma kurbade silmadega. Tal on kahju ja ta püüab mõista, mis on sinu kurbuse põhjuseks. Koer üritab omalt poolt teha kõik selleks, et sind lohutada. Ta armastab tingimusteta.

2. Koerad mõistavad, kui käitud ebaõiglaselt.

Kui eelistad üht lemmiklooma teisele, tekivad konfliktid ja koerad muutuvad ärevaks.

3. Koer mõistab, kui sinu prioriteedid on muutunud.

Kui perekonda sünnib laps, jääb varem tähelepanu keskpunktis olnud loom paratamatult tagaplaanile, sest kogu tähelepanu suunatakse vastsündinu eest hoolitsemisele. Sama võib juhtuda ka siis, kui sinu ellu tuleb mõni uus inimene. Kui varem oli koer tähelepanu keskpunktis ja sa veetsid oma vaba aja temaga kahekesi looduses matkates, siis nüüd tahad võimalikult suure osa oma tähelepanust uuele inimesele pühendada ja lemmikloom on seetõttu sunnitud pikad päevad ja õhtud üksinda kodus veetma. See võib loomale ärevust põhjustada ja lõpuks ka depressioonini viia, kui probleemiga õigel hetkel ei tegele. Võta oma lemmiklooma jaoks teadlikult aega, sest muidu on käitumisprobleemid kerged tekkima ja koer võib ka vastsündinud lapsesse negatiivselt suhtuma hakata.

4. Koer tunnetab, kui oled vihane või pahas tujus.

Koerad tahavad omanikule meele järgi olla ja neile ei meeldi pettumust valmistada. Nad haistavad ja tunnetavad nii emotsioone kui ka kehakeelt. Koerad saavad aru, kui oled pahas tujus või vihane. On koeri, kes muutuvad siis ise ärevamaks, kuid on ka neid, kes vaatavad sulle ainiti otsa, muutuvad kurvaks ja keelduvad koostööst.

5. Koerad saavad aru, kui oled ebakindel ja hirmunud.

Kui inimeste eest saab tihti oma ebakindlust varjata, siis koerte eest mitte. Meie neljajalgsed sõbrad on ideaalsed emotsioonide peegeldajad ja tunnetavad kohe, kui sa ei ole enesekindel. On koeri, kes püüavad sind sellises situatsioonis kaitsta. Nad hakkavad haukuma ja võtavad kontrolli enda kätte. On ka koeri, kes hoiavad tagaplaanile ja muutuvad ka ise pelglikuks. Olenemata erinevast reaktsioonist, saavad kõik koerad aru, kui oled ärev või hirmunud. Ole oma koeraga tegeledes enesekindel!

Allikas: puplife.com