Mida koeraga treenimisel tähele panna:

1.Loomad ei higista, seega kuuma ilmaga eelista keskpäevale pigem õhtut või hommikut.
2.Vali treening vastavalt koeratõule, näiteks n-ö sissesurutud ninaga koertel nagu mopsidel või bostoni terjeritel on keerulisem hingata, seega nemad ei talu hästi kuumust ega liigset kiirust.
3.Väiksed koerad ei jõua sinuga pikka distantsi kaasa joosta, jooksukaaslaseks vali pigem labrador või hundikoer.
4.Võta looma jaoks kindlasti vett kaasa — jälgi, et tema keel ja igemed ei muutuks liialt punaseks — sellisel juhul tee koheselt paus ja anna koerale juua.

Koeraga mine ikka õue, trenažöörid on inimestele:

Kui te just Washingtoni ei satu — vaata allolevast videost, millises haruldases jõusaalis Ameerika koerad treenivad:

Kui sul veel oma kodulooma pole, testi siin või vaata tõuleidjast, milline koer võiks sobida sinu elustiiliga, et te võimalikult palju saaksite koos kvaliteetaega veeta:
Ära unusta treenimisel ka oma koera vanust arvestadaKutsikad kasvavad kiiresti ning paariaastane koer on nii vaimselt kui füüsiliselt täiskasvanu — see on tema aktiivseim eluperiood. Koera eluiga sõltub paljudest teguritest nt keskkonnast, liikumisest, söötmisest, tõu eripärast. Allpool näete tabelit, mis arvutab koera vanuse inimese aastateks, kordajaks on valitud numbrid, mis on saadud mitmete vaatluste ja katsete tulemusena. Kui levinuim arvutusviis on korrutada koera eluaastad seitsmega, siis tegelikkuses see päris paika ei pea, sest kui 2-3 aasta vanust koera loetakse täiskasvanuks, siis 14-19 aastast teismelist noorukit veel mitte.

Nagu ka inimestel, on vanematel koertel vähem energiat ja nende immuunsüsteem on nõrgem, samas kui noored koerad vajavad palju puhkust ja ärkveloleku ajal palju põnevaid tegevusi.


Üks tore võistlusmäng, mida koeraga mängida:Sikutamisvõistlus on üks hea näide, kuidas koeraga koos kaloreid põletada. Kõige tähtsam on, et inimene kontrolliks olukorda ja sikutatavaks esemeks on ainult selle mängu jaoks valitud tugev ese, mis ei ole jalutusrihm, toit ega sokid.
  • Kõigepealt tuleb mänguasi kätte võtta ja suunata koer teisest otsast hammastega kinni võtma — mängu alustuseks oleks hea kasutada kindlat lauset, näiteks “Tõmba!” ja kasutada alati sedasama sõna.
  • Alustada tuleks vaikselt ja sammahaaval, premeerides koera iga kord, kui ta mänguasja hammaste vahele võtab.
  • Edasi pikendada preemia andmise aega, et koer õpiks mänguasja kauem suus hoidma.
  • Järgmiseks sammuks öelda koerale taaskord “Tõmba!” ning kui ta sikutamise peale kasvõi sekundiks mänguasja hoidma jääb, ära ole kiitustega kitsi.
  • Kui sikutamine on selgeks õpitud, siis tuleb meeles pidada, et mäng tuleb lõpetada, kui koer kipub liiga õhinasse minema või koguni agressiivseks muutuma. Sellisel juhul öelda talle “Jäta!” või “Anna!”, premeerida teda kui ta seda teeb ning seejärel mänguasi ära panna. Kui koer keeldub lõpetamast, siis jäta ta samale kohale ja jaluta minema (tangoks ja sikutamiseks läheb vaja kahte, eksole?). Ära püüa temalt mänguasja jõuga ära võtta, sest hea karjajuht ei kasuta kunagi jõudu positsioonil püsimiseks.
  • Sõltuvalt sellest, kui hästi teil asi selge on, võid koeral lubada vahel ka võita, et ta huvi ei kaotaks. Seda vaid sellisel juhul, kui ta peale sinu käest asja kätte saamist on nõus sulle mänguasja kohe tagastama, kui sa seda palud.
Koerte treenimine


Allikas: prevention.com