1. Jälgi, et koera hambad oleksid korras. Hambakaaries on koerte seas väga tavaline, ent samas ka küllaltki ohtlik. Hambakaaries ei põhjusta mitte ainult hambaprobleeme, vaid ka põletikke kogu kehas, eriti südame ja neerude piirkonnas.

Paljudel koertel ei ole piltilusad hambad ja värske hingeõhk nagu inimestel, kuid hambad peavad olema rahuldavalt puhtad, et vältida haiguseid. Poodides müüakse spetsiaalseid komplekte, mis on mõeldud koerte hammaste puhastamiseks. Komplekt sisaldab pisikest hambaharja ja spetsiaalset hambapastat. Parim hambahari on kahepealine, millega saab pesta altpoolt igemepiiri. Koera hambaid peaks pesema paar korda nädalas, et need püsiksid puhtana, kuid ära kasuta mitte kunagi inimestele mõeldud hambapastat. See on koertele ohtlik. Kui sinu koera hammastel on liialt kattu, siis külasta loomaarsti, kes selle eemaldab.

2. Ära sööda koera ülekaaluliseks. Paljud inimesed söödavad koerale head ja paremat. Kui koer ei tee aga piisavalt trenni, siis kahjuks muutub ta aja jooksul ülekaaluliseks. Koera tervis on parem, kui ta on heas füüsilises vormis ja normaalkaalus. Seetõttu pead jälgima, kui tihti koera söödad ja mida sa talle annad.

3. Käi koeraga regulaarselt trennis. Koerad peavad tegema erinevaid harjutusi nagu inimesedki. Ideaalis peaks koer ennast intensiivselt liigutama iga päev vähemalt tund aega, et tema tervis oleks hea ja kehakaal normaalne. Trenn ei pea olema aga organiseeritud ja rutiinne. Võid minna koeraga ka niisama õue ja teha erinevaid asju. Koertele meeldib suhelda teiste koertega, mistõttu on hea käia koerte mänguväljakul. Teistega koertega suhtlemine mõjub hästi ka koera vaimsele tervisele.

4. Külasta koeraga regulaarselt loomaarsti. Niimoodi saad olla kindel, et koera tervisega on kõik korras. Loomaarst näeb, kui koeral on midagi viga ja oskab soovitada ravi. Koeraomanikul võib teadmatuse tõttu haiguse sümptomid aga kahe silma vahele jääda ja koer kannatab. Ekspertide sõnul peaks käima koeraga arsti juures vähemalt korra aastas.

5. Lase koeral puhata. Stress mõjutab koertele negatiivselt, kui nad on kogu aeg ärevil. Treenimise ja niisama olemise vahel peab olema tasakaal, sest muidu väsib koer liialt ära. Koer kulutab palju energiat ka perekonnaga suheldes ja kodus ringi liikudes. Seetõttu vajavad nad aega, et olla omaette. Lase oma koeral puhata iga päev vähemalt tund aega.

Peamine nipp, kuidas pikendada koera eluiga on hoolitsemine nende tervise eest. See tähendab, et koer on normaalkaalus, liigub piisavalt ringi ja suhtleb teiste koertega, kuid samas saab ta puhata ja lihtsalt olla.