Avokaadod sisaldavad toksiini nimega persiin, mis inimesele ohutu aga võib koertel mürgitust põhjustada.

Sibulad ja küüslaugu peaks koera käpaulatusest eemal hoidma, sest need võivad kahjustada looma punaseid vereliblesid ja kutsuda esile aneemia. Koeral võib tekkida nõrkus, ta oksendab ja kaotab söögiisu.

Viinamarjad ja rosinad võivad põhjustada neerutalituse häireid ja piisab isegi väikesest kogusest, et koer end halvasti tundma hakkaks. Tavalisemaks sümptomiks on korduv oksendamine.

Piim ja teised piimatooted ei ole koerale head. Arusaadavalt tahaks armastav loomaomanik palaval suvel oma jäätist koeraga jagada, aga see ei ole siiski hea mõte, sest võib põhjustada seedeprobleeme või vallandada allegiaid, mis võivad väljenduda nahasügeluses.

Makadaamia pähklid, mis inimesele on vägagi kasulikud, võivad koera organismis isegi üliväikeses koguses haigestumise esile kutsuda. Mürgistustunnuste ilmnemiseks piisab isegi kuni kuuest pähklist. Sümptomiteks on lihastõmblused, oksendamine, kõrgenenud kehatemperatuur ja südame löögisageduse suurenemine. Koera jaoks lausa surmavalt ohtlik kooslus on makadaamia pähklid koos šokolaadiga.

Paljud koeraomanikud teavad, et šokolaad on koerale kahjulik, sest sisaldab loomale kahjulikku keemilist ainet nimega teobromiin. Eriti ohtlik on just tume šokolaad ja piisab juba väikesest kogusest, et koer oksnedama hakkaks ja tal tekiks kõhulahtisus. Halvematel juhtudel võivad esineda krambid ja mürgistus võib lõppeda koguni surmaga.

Virsikud ja ploomid ei ole koerale head maiuspalad eelkõige nende südamikes olevate kivide tõttu. Ploomi ja virsikukivid sisaldavad tsüaniidi, mis on kahjulik nii koertele kui inimestele. Kui inimesed teavad, et ploomikive ei tasu alla neelata, siis koer seda ei tea ja võibki endale tahtmatult viga teha.

Allikas: pets.webmd.com