Ei ole teada, kas 3 nädalat tagasi leitud Toby oli autolt löögi saanud või rännanud Linnamäe tänavale kusagilt kaugelt, kuid hirm tiheda liikluse ees surus koera maadligi ja janusena ootas ta kedagi, kes ta päästaks.

Hädise olemisegaTobyt märganud head inimesed võtsid koera kaasa ja pakkusid talle kodu. Nad toitsid teda ning hoolitsesid koera eest hästi. Nädalate möödudes õppis Toby inimest usaldama, rihmas kõndima ja käis ka arstivisiidil, kuid vaatamata jagatud kuulutustele ei ole koera omanikke seni üles leitud. Täna ei ole Toby väljavaated enam head, sest koera päästnud inimesed saavad talle vaid selle nädala lõpuni hoiukodu pakkuda. Seetõttu otsib Toby uut ja armastavat kodu. Talle sobib esialgu ka hoiukodu, kus ta saaks end turvaliselt tunda ja minevikus läbielatud tasapisi sündmustest taastuda.

Kuna Toby mineviku kohta ei tea kahjuks keegi midagi, peaks uus kodu olema ümbritsetud aiaga, kust koer ei saaks niisama minema lipsata. Toby on suuremat kasvu ja uhke kasukaga koer, kel hakkab kitsas ja umbses toas kergesti palav, mistõttu meeldib talle enamuse ajast õues olla. Ilmselt on ta ka varasemalt õues elanud.

Olgugi, et tegemist on väga sõbraliku koeraga, pelgab Toby uusi kohti ja olukordi, mistõttu võib ta alguses pisut ärev ja hirmunud näida, kuid kohanemiseks aega andes, saab koerast vahva perelemmik. Teistesse koertesse on ta seni hästi suhtunud ja ka kassid on Tobyle meeltmööda.

Kui Sina tunned, et Toby on just sinule see õige või saab mõni sinu tuttav Tobyt aidata, anna endast teada telefonil 53463901 (Olga). Toby on avatud nii hoiu- kui ka päriskodu pakkumistele!