Pole kahtlustki, et koer su elus on rahuldustpakkuv ja vaimustav kogemus, kuid on mõned asjad, mida sa ei pruugi koeraomanikuks olemisest teada. Paljud neist ei ole üldse nii lillelised, kui esmapilgul tunduda võib ja koera omamises on ka omad varjuküljed. Koer oskab sinu hoolt ja armastust väga hästi enda kasuks ära kasutada.

1. Koer paneb sind tundma asju, mida sa iial varem tundnud pole

Ja need tunded pole mitte iga kord seotud armastuse- ja uhkusepuhanguga. Igatahes tunned midagi, kui su sõrmed tirivad koera suust välja järjekordse vana banaanikoore, kasutatud pabersalvräti või teise koera kakajunni, mis koera jaoks tõeline delikatess on.

2. Koer viib su pikkadele jalutuskäikudele

Mõnikord ka südaööl, kell 3 varahommikul või su lemmiksarja hooaja viimase osa ajal. Siis, kui loodus nõuab või su koeral on kõht lahti pärast seda, kui ta pistis nahka midagi maitsvat, mida sul ei õnnestunud õigel ajal tema suust välja õngitseda. Seega teed oma lemmikuga pikki jalutuskäike ka sellistel tundidel, mis ei pruugi sinu jaoks kõige mugavamad olla. Sul jääb üle vaid loodust ja ilma nautida.

3. Koer viib sind kohtadesse, millest sul ehk aimugi polnud

Tuleb päev, mil viid oma koera pikale jalutuskäigule ilma rihmata ja üks hetk võib ta otsustada, et sinu valitud teerada pole päris see, mida tema silmas pidas – nii pistab ta teises suunas jooksu. Kiirelt. Ja ilmselt suunas, millega sina tuttav pole.

4. Koeralt saad õpetust korraliku käitumise ja koolituse kohta

Uue koeraomanikuna osaled tõenäoliselt erinevatel kursustel, et su koerast saaks hästi käituv ja heade kommetega ühiskonnaliige. Ära lase end petta. Kõik käitumis- ja koolitustegevused õpetavad lisaks koerale ka sind. Veelgi enam – kui koer avastab, et võtad kiirelt õppust, algab tõeline koolitus. Millal maiustusi jagada. Millal palli mängida. Millal temaga jalutama minna.

5. Koer tutvustab sulle uusi lõhnu

„Mis lõhn see on?" küsid endalt. Tõenäoliselt tuleb see lõhn su koeralt või tõi koer selle su värskelt puhastatud koju. Lõhnad on üks asi, mille osas sina ja su koer peate õppima eriarvamusele jääma, sest see, mis sinu jaoks on „Öäk!“, on su koerale tõeline delikatess!

6. Koer õpetab sulle uut keelt

Kui koer su koju jõuab, õpid selgeks uue keele. Keele, mis jääb beebijutu ja vabalt voolava mõtiskluse vahepeale ja mida mõistavad ainult sina ja su kutsikas. Keel on teie kahe jaoks ja sel pole mingit pistmist käskude seeriaga, mida oma koerale õpetad (ja mida ta mõnikord ka järgib). Nii kui koer majja saabub, hakkab kostuma lakkamatut ja südamlikku jutuvada, kus sa koeraga pidevalt rääkida püüad.

7. Koer korraldab su ajakava

Koerad on harjumuste orjad. Laupäeva hommikul, pärast pikka töönädalat ja reedest õhtupoolikut koos sõpradega, tahad võib-olla kauem magada. Mõtle uuesti. Su kutsikal võivad selles osas hoopis teised plaanid olla. Enamasti seepärast, et sissemagamine pole asi, mida su koer tavaliselt teeb. Sissemagamine on kasside jaoks.

8. Koer on alati valmis sind kuulama (või vähemalt kuulmist teesklema)

Kui keegi teine ei taha su kehvast päevast kuulda, siis su koer on igast detailist täielikus vaimustuses. Ta kuulab sind meeleldi ära, kui talle oma südant puistad. Koer on avatud ja alati valmis üheks vestluseks. Kindlasti kasutab ta olukorda ka lõputute silitamiste, hellituste ja kõhualuse sügamise näol targalt ära, mida sa talle lahkesti jagad.

9. Koer hoiab kõiki su saladusi

Sa ei pea kunagi oma koerale ütlema: „Ära sellest kellelegi räägi!“, sest tead, et kõik su suurimadki saladused on nende armsate ja kohevate kõrvade vahel turvaliselt peidus. Mis veelgi parem – su koer ei hooli sellest, mis need saladused on.

10. Koer annab uue määratluse sõnale „tingimusteta“

Su koer armastab sind tingimusteta. Ükskõik, milline on su meeleolu, kuidas sa välja näed või kui nõmedad on su naljad. Sinu koera arvates oled sa kõige fantastilisem inimene kogu universumis. Kedagi ei anna sinuga võrrelda. Ja oma koera parima sõbrana üritad vastata ta tingimusteta armastusele ja mõnikord võib see isegi õnnestuda, kuid ära muretse, kui sa iga kord selleni ei küüni. Lõppude lõpuks oled sa ju kõigest inimene.

Allikas: petmd.com