Siin on kolm viga, mida uued koeraomanikud kipuvad sageli enda teadmata tegema. Väldi neid ja sinu kutsikast kasvab õnnelik koer.

Liiga suur vastutus ja tähelepanuvajadus
Kahjuks on paljud koerad tänapäeval varjupaikades, sest omanikud ei kujuta päris hästi ette, kui palju aega, raha ja tähelepanu lemmikloom nõuab. Koerad vajavad toitmist, jalutuskäike, treenimist ja ka palju armastust. Enne, kui endale koera võtad, siis arvesta selle vastutusega, mis koera võtmisega kaasneb ning tee selgeks enda jaoks parimad võimalikud variandid. Kui sa otsustad koera võtta, siis jää temaga ka rasketel aegadel.

Vähene sotsialiseerimine
Tänapäeva keskkonnas edukalt toime tulemiseks on väga olulisel kohal kutsika sotsialiseerimine. Kriitilise tähtsusega on järjepidev sotsialiseerimine kutsikaeas koera puhul. Harjuta kutsikat nii laste, täiskasvanute kui ka teiste koertega. Kindlasti tee see kogemus talle positiivseks, rahumeelseks ning rõõmsameelseks, nii moodustub kutsikale mälupilt, et teised koerad ja inimesed on sõbralikud, avatud ja suhtuvad temasse hästi. Sotsialiseerimiata loomadel võib süveneda käitumisprobleeme, mis on hiljem palju keerulisemad ja aeganõudvamad lahendada.

Treeningu puudumine
Koera treenimine on üks parimaid viise, kuidas koeraga lähedasemaks saada ja omavahelist sidet parandada. Treeningu käigus õpid sa oma parima sõbraga suhtlema ja teda lugema ning mis kõige olulisem, kuidas tulla toime ja harjutada välja ebameeldivad käitumismustrid, mida sa koerale külge ei taha. Koerad ei oska mõtteid lugeda! Koera treenimine võib olla väga lõbus protsess. Väikene pingutus kutsika treenimisel tasub end tulevikus mitmekordselt ära.

Väldi neid kolme viga, mida värsked kutsikaomanikud sageli teevad. Veelgi olulisem, varu kutsika jaoks aega, paku talle armastust ja tähelepanu, mida ta väärib.

Allikas: puplife.com