Pärast hiljutist vargust oli Giresuni linnaelanik sunnitud turvakaamera salvestusi järele vaatama ja oma üllatuseks avastas ta varga asemel sealt esmalt ühe südamliku stseeni.

Kaamerapilti oli jäänud üks müstiline mees, kes lumisel talveõhtul kodutule, maja ees lumes värisevale koerale ligi astus ja midagi täiesti ootamatut tegi. Kõigepealt andis ta koerale süüa. Seejärel võttis seljast oma jaki, et see värisevale koerale peale asetada. Tegi koerale mitu pikka paid ja ilmselt lausus ka paar südamlikku sõna.

Video sellest juhuslikust heateost levis kiiresti üle sotsiaalmeedia, kuni see müstiline inimene üles leiti. Loomaarmastaja siin videos on Bülent Kalpakçıoğlu. Ta on munitsipaaltöötaja Giresuni linnas.

Videot kommenteerides lausus ta, et see väikene kaastundlik hetk oli vähim, mida ta koera jaoks tol hetkel teha sai. "Kui ma ei oleks talle oma jakki jätnud, siis oleks see minu hinge närima jäänud," rääkis Kalpakçıoğlu. "Kui mina soojas toas istun, siis on nemad sunnitud seal külma käes kükitama."

Selle eesrindliku teo eest teenis Kalpakçıoğlu välja erilise sertifikaadi, mille linnapea Kerim Aksu talle isiklikult hiljuti üle andis. "Selle märkimisväärse heateoga jättis mees meile kõigile tähendusliku sõnumi," sõnas Aksu. "Loomad on meie sõbrad. Me armastame inimesi, oma linna ja kõiki, kes on lahutamatuks osaks meist ja sellest linnast."

Üle kogu Türgi on loomaarmastajad astunud järgmisi samme, et aidata hulkuvatel loomadel jahedad talveilmad üle elada. Samal ajal kui paljud neist lahketest tegudest on jäänud märkamata ja tunnustamata loodab Kalpakçıoğlu, et see lugu inspireerib ka teisi heatahtlikke inimesi hädas olijaid aitama.

Allikas: The Dodo