Maavärin

Koerad on vägagi teadlikud kõigest sellest, mis neid ümbritseb. Mõnede teadlaste hinnangul suudavad koerad kuulda isegi maa-aluseid protsesse ja enne maavärina toimumist on täheldatud, et koerad on muutunud ärevaks ja rahutuks. Mõned teadlased siiski vaidlevad, kas koerte kuulmine ikka on nii hea ja teised arvavad hoopis, et koerad tunnetavad seismilisi protsesse hoopis käppade kaudu. Igatahes, kui seismiliselt aktiivselt piirkonnas hakkab koer imelikult käituma, on ärevil või närviline, tasub teda kuulda võtta.

Torm

Samamoodi nagu maavärinaid, suudavad koerad tunnetada ka atmosfääris aset leidvaid protsesse. Näiteks äikesetormi korral kuulevad koerad mürinat juba enne kui see kohale jõuab. Koerte haistmismeel on inimese omast 100 korda tundlikum ning pole ime, et enne äikesetormi tulekut suudavad nad õhus olevat elektrit tunnetada.

Haigus

Koerad suudavad märku anda, et peremehe tervisega on midagi valesti. Näiteks diabeeti või vähki põdeva inimese organism eraldab keemilisi ühendeid, mille lõhna teised inimesed ei tunneta, kuid koerte nina suudab kinni püüda. Kui koer kipub omaniku kehal teatud kohta pidevalt nuusutama, tasub igaks juhuks arstil end kontrollida lasta.

Krambihood

Mõned koerad on läbinud spetsiaalse treeningu, et inimesele algavatest krambihoogudest märku anda. Krambihoo ajal lamavad nad kas inimese peal või vajadusel tõttavad abi kutsuma. Teinekord suudavad isegi treenimata koerad instinktiivselt tunnetada, et peremeest tabab näiteks
langetõvehoog. Kuidas nad seda teevad, ei oska aga keegi öelda.

Sünnitus

On olnud juhtumeid, kus koerad on suutnud tunnetada sünnitusprotsessi algust. Kui perre on laps tulemas, siis päev enne sünnitust võib koer pidevalt tulevase ema kannul käia ja ei taha tema kõrvalt lahkuda. Arvatavasti on ka sellisel juhul tegemist teatud lõhnadega, mida suudab tunda vaid koer.

Allikas: Iheartdogs.com