Loomakaitse liidu hoole alla sattunud Färron tekitas nii pererahva kui ka loomakaitsjate seas suurt ähmi ja segadust, sest tulutute otsingute tagajärjel surnuks tunnistatud koer ilmus 8 kuud hiljem müstilisel kombel taas välja. 12. aastane koer oli terve selle aja üksinda metsas veetnud. Leidmise hetkel oli ta nälginud ja pelgas inimesi, kuid raskemaid kahjustusi tal ei tuvastatud. Färron sai vajaliku arstiabi ja ta saab terveks.

Heiki Valner kirjutab Eestimaa Loomakaitse Liidu blogis, et esimesed teated Laulasmaa lähistel Meremõisa RMK grillimisplatsi lähistel lamavast arast koerast jõudsid nendeni juba kolm nädalat tagasi. Selts tegi pöördumise Keila vallale, et nad koera varjupaika toimetaksid. Selgub, et vald siiski seda ei teinud. Nüüd võeti ühendust otse juba Eestimaa Loomakaitse Liiduga ning naine, kes looma eest sel ajavahemikul hoolitseda püüdis, oli juba pahane.

Eestimaa Loomakaitse Liit eesotsas Kaija Paalbergiga püüdsid koera ühtekokku neli päeva. Ta oli arg ja pelgas inimesi, mistõttu oli tema kättesaamine raske. Koer jooksis ära igal korral, kui ta loomakaitsjaid silmas. Lõpuks õnnestus päästjatel koer siiski õnnelikult metsast kätte saada. Esmapilgul arvasid loomakaitsjad, et tegu on järgmise hüljatud loomaga, kes sügise tulekul suvilasse maha jäeti, kuid veterinaararst leidis koeralt ülevaatuse käigus ka kiibi ja seejärel võeti koheselt ühendust pererahvaga.

Uudis, 8 kuud tagasi kaotatud koerast, lõi pererahva pahviks. "Me otsisime kõikjalt ja pikka aega. Kuulutasime lehes ja Facebookis, aga keegi polnud läinud. Me ise arvasime, et läks surema, sest ta oli juba 12 aastane," sõnas hämmingus olnud Färroni peremees Priidu telefonis Heiki Valnerile.

Färroni lugu lõppes õnnelikult, puudutas mitmete inimeste südameid ja koer leidis 8 kuud hiljem loomakaitsjate abiga taas oma kodutee hoolitseva pererahva käte vahele, Pääsküla metsaveerel asuvasse armastavasse kodusse.Färroni leid tõi pererahvale rohkelt rõõmupisaraid.