Lambakoer Ollie, kes oli varasemalt täiesti terve ja rõõmus, jäi ühel ootamatult halvatuks. Vaatamata sellele, et oli Olliet põhjalikult kontrolliti ja tehti analüüsid, ei suutnud loomaarstid kuidagi välja selgitada, mis võiks olla halvatuse põhjuseks. Arstide sõnul oli võimalusi palju, alates vähkkasvajast kuni selgrootraumani.

Ollie olukord oli koguni nii hull, et ta ei saanud iseseisvalt isegi hädal käimisega hakkama. Pere tõi koera kaks korda päevas loomaarsti juurde, et lasta tema põis tühjendada. Kuna paranemist polnud siiski märgata, paistis lõpuks, et ainuke lahendus olukorrale on Ollie piinad lõpetada.

Nii jõudiski kätte päev, mil pere viis Ollie arsti juurde, et lasta talle teha viimane süst. Ollie perenaine Falline Fate oli koeraga juba hüvasti jätmas, kui tööl olnud noor loomaarst märkas, et Ollie kõrva taga on väike muhk. Lähemal uurimisel selgus, et tegu on puugiga. Paistis, et halvatuse põhjus ongi selgunud!

Puugid eritavad sülje kaudu toksiini, mis võib halvatust põhjustada ja Olliega just nii juhtuski. Arst eemaldas puugi ning perel jäi loota, et Ollie hakkab vaikselt tervenema. Uskumatu, aga 10 tundi hiljem oligi Ollie taas elurõõmus ja terve koer. "Järgmisel hommikul avas ema ukse ja ütles mulle, et vaata oma koera. Ollie kõndis minu poole. Olin just ärganud, aga nägin, et ta naeratas mulle," sõnas Falline Fate telekanalile Fox News.

Ehkki loomaarstide sõnul on puukide poolt põhjustatud halvatus haruldane, aga nagu Ollie juhtum näitab, on see täiesti võimalik.

Allikas: Iheartdogs