Suurbritannia ja Brasiilia teadlased vaatlesid kutsikaid, kellele näidati emotsioonidest pungil inimeste pilte ja sinna juurde lasti heliklippe. Mõned inimesed olid vihased, teised rõõmsad. Selgus, et kui koerakutsikatele näidati vihase inimese pilti, siis nad limpsisid keelega üle huulte. Sama reaktsiooni ei kutsunud esile aga negatiivsed või neutraalsed helilindid. Katsete vahele jäi kaks nädalat ja koeri filmiti. Koertele näidati kõikvõimalikke kombinatsioone fotodest ja heliklippidest.

Uuringu kaasautor Daniel Mills ütles, et inimesed kipuvad sageli arvama, et kuna koerad ei näe nii hästi nagu inimesed, siis kasutavad nad maailma mõistmiseks teisi meeli.

Teadlased märkasid, et koerad limpsisid huuli tihedamini, kui neile näidati pilti kurjast inimesest. Kui koerad nägid fotot kurjast liigikaaslasest, siis nad huuli ei limpsinud. Spetsialistide arust näitab uuring, et koertes on aastate jooksul välja arenenud võime aru saada inimeste emotsioonidest.

Koeraomanikele ei pruugi uuringu tulemus olla üllatav. Kõikidel loomadel on oma moodus omanikuga suhtlemiseks ja tunnete väljendamiseks. Hiljutised uuringud on tõestanud, et koerad suudavad visuaalselt eristada, kas inimene naeratab või on emotsioonitu. Samuti suudavad koerad teha vahet, kas inimene või teine koer on õnnelik või kuri. Kirjutatud on ka sellest, et koerad kasutavad armsat silmavaadet vaid inimestelt millegi saamiseks.

Teadlased loodavad, et värske uuring täiendab siiani tehtud uurimusi koerte kehakeelest ja aitab paremini aru saada koerte emotsioonidest.

Allikas: iflscience.com