1. Rottweiler. Öeldakse, et ära hinda raamatut kaane järgi ja rottweilerite puhul tundub see paika pidavat. Ehkki rottweilerid on suured, võimsa muskulatuuriga ja ehk hirmutavadki, on paljud rottweilerite omanikud veendunud, et tegelikult on need koerad ühed suured hellikud. Pole vist vaja mainidagi, et rottweiler vajab kasvatamisel peremehe tugevat ja kindlat kätt, et olla enesekindel ja sõbralik koer.

2. Ameerika Pitbull terjer. Lood väärkoheldud Bitbull terjeritest on üsna tavalised, eriti koerte endi kodumaal, Ameerikas. Väärarusaama tõttu, et pibullid on tigedad ja verehimulised, on need koerad väga palju kannatanud. Neid hoitakse oskamatute ja jõhkarditest peremeeste poolt kinni pimedates keldrites, näljutatakse ning rikutakse ära nende närvikava. Kui pitbull valesse kätesse satub, võib temast tõesti marukoer kasvada, millest on tingitud ka stereotüüpne ettekujutus sellest koerast. Tegelikult on korrapärase treeningu ja õpetamise korral pitbull ustav, armastav ja mänguhimuline sõber.

3. Dobermann. Oled kindlasti filmides näinud, et pahadel tegelastel on koeraks tige dobermann, kes verejanuline ilme näol ja hambad irevil teisi taga ajab. Dobermannid on tõepoolest suured, nõtked ja lihaselised koerad, kelle välimus on piisavalt jõuline, et võõrad pelgavad talle läheneda. Ka sellele tõule on aja jooksul külge poogitud halb maine. Võimalik, et seetõttu, et dobermanni on aja jooksul armastanud enesekaitseks pidada hämarad tegelased, kes valgustkartvaid tegusid korda saatsid.

Dobermann on tõepoolest nõudlik tõug, mistõttu laisale inimesele ta ei sobi, kuid õige kasvatuse korral avaldub dobermanni loomupärane intelligentsus ning ta on aktiivne seltsiline.

4. Saksa lambakoer. Hea kuulekuse ja keskendumisvõime tõttu kasutatakse saksa lambakoeri põhjendatult sõjaväe või politsei ridades. Võib-olla on tema kuulsus teenistuskoerana see, mis paneb inimesi kõhklema, kas saksa lambakoera üldse perre võtta. See koer õpib kiiresti ja ootab kuulekalt uusi põnevaid ülesandeid, mida sa iganes suudad välja mõelda.

5. Dalmaatsia koer. Tekib ehk küsimus, miks on küll nemad n-ö tigedate koerte nimekirja sattunud? Nad on suured ja oma kasvu tõttu võivad ehk veidi hirmutavad olla. Dalmaatslased võivad igavuse korral kõhlemata sinu lillepeenrad pahupidi keerata või sinu mööbli nahka panna. Niiet hävitusjõudu neis on. Dalmaatslasel on väga tormakas loomus, mistõttu väikeste lastega perre ta ei sobi, küll on aga juba veidi suurematele lastele heaks sõbraks. Dalmaatslane on inimestele orienteeritud ja üksinda jätta teda pikemaks ajaks ei saa. See koer vajab väsitavat treeningut, sest vastasel korral on sul kodus täpiline tank, kes asju lõhub. Õige ja suunava treeningu korral saab dalmaatslase kaitseinstinkte ära kasutada ja temast saab väga hea valvekoera.

Allikas: Barkpost