Millised on need üheksa viisi, mis näitavad, et koer on vargsi pereliikmetele südamesse pugenud ja perekonnas tähtsa koha võtnud.

Ta magab sinu voodis või sinu lähedal.

Mitte kõik koeraomanikud ei lase koeral voodis magada. Seda teevad pigem need inimesed, kes usuvad, et neil on oma koeraga sügavam ja tugevam side. Peremehe voodis või tema lähedal magav koer järgib ka omaniku päevarutiini – ta tõuseb, millal sa tõused ja läheb ka magama üldjuhul enam-vähem samal ajal. Ekspertide sõnul tuleneb tugevam side sellest, et peremehe voodis või tema lähedal magav koer veedab omanikuga juba seeläbi umbkaudu kaheksa tundi päevast koos. Samuti tunneb ka koer end peremehe kõrval paremini. Koer kuulub karja, ta vajab tähelepanu ja seltskonda. Üksinda õues elades võib ta end sageli hüljatuna ja kurvana tunda.

Koeral on oma koht diivanil.

Kuna inimene veedab tihti õhtuti aega diivanil lugedes või televiisorit vaadates, on koera jaoks oluline peremehe lähedal olemine. Loomulikult naudivad kõik koerad pargis mängimist ja jooksmist, kuid samuti on inimese parima sõbra jaoks oluline soe pai ja hellitamine, mistõttu on ka õhtusel teleri vaatamisel ja lõõgastumisel omaniku ja koera vahelise sideme tugevdamisel oluline roll.

Sa ei unusta kunagi oma koera sünnipäeva.

Mõnedele võib koera sünnipäeva pidamine veider tunduda, kuid koeraomanikele mitte. Sageli tähistatakse koera sünnipäeva eriliselt ja kingitakse koerale ka midagi head. Ka koera sünnipäeva pidamine näitab tõelist kuuluvust perekonda, sest koera võetakse võrdse pereliikmena. Tema kohta peres väärtustatakse ja tema eest kantakse vääriliselt hoolt. Üks viis selle näitamiseks on ka sünnipäeva tähistamine.

Sinu elamine on koerale sobiv.

Hooliv koeraomanik arvestab ka koera heaoluga, mis puutub elamisse. Näiteks kui on plaan maja soetada, siis arvestatakse ka koera liikumisvajadusega. Kas aed on piisavalt suur, kus koer saab joosta ja mängida? Millised on naabrid ja ümbruskond? Samas kui koer on vana, siis kas majas on palju treppe, mida mööda koeral on raske käia? Oluline on ju ka see, et koeral oleks majas hea, turvaline ja mugav elada.

Koer on alati perepiltidel kambas.

Kui koer on tõeline osa perekonnast, on tal kindlasti ka oma koht perekonna pildialbumis. Perekonnad, kes peavad koera täisväärtuslikuks pereliikmeks, ei jäta teda kunagi piltidelt välja. Miks peakski? Kui koer on sinu igapäevane kaaslane ja asendamatu pereliige, siis on ka temal perepiltidel auväärne koht.

Sa jagad temaga söögi valmistamise kõrvalt maitsvaid koduseid toidupalakesi.

Koertel on sarnaselt inimestele omad toidueelistused. Ka neile meeldib proovida erinevaid maitseid ja süüa häid asju. Loomulikult peab koeral olema tervislik menüü, millest ta saab kätte kõik eluks vajalikud ained. Samas võiks aga aeg-ajalt anda koerale ka koduseid toidupalakesi. Muidugi vaid siis, kui see koerale sobib ja tema organismile ja vajadustele hea on. Näiteks võib koerale anda keedetud muna või liha. Küll aga tasuks vältida koerale rosinate, viinamarjade või greibi andmist, sest see võib mürgine olla.

Koer on sinuga alati kõikjal kaasas.

Koerata reisimine ei tule kõne allagi. Kui lähed perega kuskile puhkama, siis koer on kaasas. Loomulikult ei saa sa koera võtta alati suurlinna turismiekskursioonile kaasa, ent kõik perereisid, mis kulgevad näiteks autoga ringi liikudes, on koos koeraga. Vahet pole, kas lähed ujuma, matkama, telkima või niisama loodust nautima, tunneb ka koera perega koos olemisest mõnu.

Sa käid regulaarselt loomaarsti juures.

Hea peremees hoolib oma koera tervisest. Seetõttu käib ta ka koeraga regulaarselt loomaarsti juures. Kõik terviseprobleemid ei pruugi kohe avalduda ja teinekord on sümptomite avaldudes juba hilja. Seetõttu on hea käia oma lemmikuga regulaarselt loomaarsti juures, et veenduda koera heas tervises.

Sa nunnutad oma koera olenemata tema suurusest.

Vahet pole, kas koer on suur või väike, kui ta on sinu pereliige ja sulle tähtis, on tal alati koht sinu süles. Samuti aitab koera silitamine, sügamine ja sülle võtmine koeraga paremat sidet luua. Loomulikult tasub siinkohal aga silmas pidada ka koera vajadusi ning eelistusi, kas, kellega ja millal ta seda tähelepanu soovib. Õrnus ja armastus mõjub hästi nii omanikule kui ka koerale.

Allikas: petmd.com