Maailmas on mitmeid koeri, kes on sünnidefekti tõttu nii erilised, et on saanud selle tõttu lausa kuulsaks. 2015. aastal valiti maailma kõige koledamaks koeraks Quasi Modo, kes on bitbull terjeri ja hollandi lambakoera segu.

Geneetiline häire väljendub selles, et looma vaadates on esimene mõte, et tegemist on hoopis hüaaniga. Koera selgroolülid on nii kokku surutud, et annavad loomale veidra küüraka välimuse.

10-aastane Quasi Modo oli oma kummalise välimuse tõttu sattunud varjupaika, kus ta õnneks jäi silma ühele heasüdamlikule inimesele, kes talle kodu pakkus. Edasi jõudis Quasi Modo koledate koerte konkursile ja temast sai lausa kuulsus.

Kuid Victor Hugo kuulsa romaani “Jumalaema kirik kirik Pariisis” küüraka tegelase Quasimodo järgi on saanud nime teinegi koer — 4-aastane puhtatõuline saksa lambakoer, kes on saanud koguni nii kuulsaks, et tema mõned päevad tagasi avatud Facebooki lehele on kogunenud juba 15 000 austajat.

Ka Quasimodol on sama geneetiline häire. Tema selgroolülid on keerdunud ja kokku surutud ning seisundi tõttu on ta palju väiksem kui tõustandardid ette näevad. Ka Quasimodo, kes elab USAs Minnesotas, sattus oma välimuse tõttu varjupaika. Tal oli kaelas naha sisse kasvanud rihm ja teisigi märke, et temast ei hoolitud. Loomaarstid tegid kindlaks, et looma geneetilise häire põhjuseks on vead tõuaretuses. Kuid seisund ei põhjusta loomale valu. Veidrale välimusele vaatamata on Quasimodo sõbralik ja ootab varjupaigas inimest, kes temast hooliks ja tema suurepärast iseloomu hindaks.

Give us your broken! Quasimodo is a #GermanShepherd w/ Short Spine Syndrome — Welcome to SHH Q! #adopt pic.twitter.com/IE3MSxXwFD
— Secondhand Hounds (@SHHAnimalRescue) January 11, 2016

Allikas: Ibtimes.com, Thedodo.com