See ei näi olevat just kõige tõhusama viis süüa - rääkimata sellest, et ta pudistab kogu vaiba raasukesi täis.

Miks koer nii teeb?

Veidra söömisharjumuse võimalikud põhjused peituvad kahes sõnas: karja mentaliteet.
Kui koerlane tapab looduses saaklooma, lohistavad madalamal astmel olemad loomad toidutükid eemale, et nad ei peaks võitlema juhil või domineerivate koertega, ütleb dr Julie Albright-Keck, Tennessee Ülikooli Veterinaarmeditsiini kolledžist. „Võitlus on ilmselgelt väga riskantne, mistõttu enamik loomi, eriti alluvad, teevad kõik konflikti vältimiseks,“ räägib dr Albright.

Ehkki konkurents su majas ei pruugi isegi reaalne olla - eriti siis, kui sul on ainult üks koer – saavutab su lemmiku evolutsiooniline instinkt tema üle võidu.

Teine võimalus: kui kasutad metallist kaussi, võib kausis liikuva toidu müra või isegi kaelarihma kriipimine vastu kausi serva olla hirmutav või tüütu, nii et su lemmik võib toidupalad lihtsalt helide vallandajast eemale viia.

Kuidas sellisele veidrale söömisrituaalile lõpp teha?

Kui soovid seda ebatavalist söömisharjumust ohjeldada, soovitab dr Albright vahetada metallkausid plastikust või paberist nõude vastu, et välistada müra probleem. „Kui koer ikka toidu minema tassib, tuleb otsida talle söömise jaoks üksildasem või piiratud ala,“ ütleb ta. „Ja kui majas on teisi koeri, tuleb nad toitmise ajaks eraldada, võimaldades neile privaatsust – et poleks ei ohtu ega konkurentsi, olgu see siis tegelik või kujuteldav.“



Allikas: vetstreet.com