Veebileht BarkPost on teinud sarja “Dog’s Best Day”, mille eesmärgiks on avaldada austust erilisele ning palju läbi elanud koertele. Üheks videokangelaseks sai Cherry Garcia.

Cherry Garcia oli üks viiekümnest pitbullist, kes õnnestus päästa illegaalse koeravõitluse ühingu käest. Nüüdseks, mitmeid aastaid hiljem, on Cherry täielikult taastunud ja elab oma uue ja armastava perekonnaga. See kuulekas pitbull armastab ujuda, veeta aega oma perega ja hoolitseda pere kiisude eest. Nime on ta saanud Ben and Jerry'se jäätise ühe maitsesordi järgi.

Youtube kuvatõmmis

“Cherry armastab oma pere kassipoegi. Meil on kaks kassi, kellega mängimist ta ülekõige armastab,” räägib Cherry omanik Paul Fiaccone allolevas videos. “Iga kord, kui ta veedab aega kassidega, tundub nagu see mõjuks talle tervendavalt. Ta on koer, kes veedaks kõik oma päevad pisikeste kiisude eest hoolitsedes ”

Cherry üllatuseks oli see täpselt see, mida BarkPost koostöös Berliini varjupaiga vabatahtlikega tegid. Nad tõid Cherry juurde väikesed armsad karvapallid, kellega Cherry saaks mängida ja kellele kaissu pugeda. See oli üks õnnelikumaid päevi Cherry elus.

“Võitluskoerad ei ole erinevad ühestki teisest koerast, kel on luksust olla perelemmikud. Seda inimesed sageli ei mõista. Cherry on selle tõestuseks,” ütles Fiaccone videos. “Ta tahab olla õnnelik ja oma perele meele järele. Mida ta päriselt tahab, on armastada.”

Cherry elu on olnud väga konarlik. Koerad, kes 2007. aastal päästeti, on läbi elanud meeletu väärkohtlemise. Mõned koerad, kes võitlustel ideaalselt ei esinenud uputati, poodi üles või hukati elektrišokiga.

Algul arvati, et kuna need võitluskoerad on läbi elanud midagi niivõrd julma, siis nende rehabiliteerimine on võimatu ja nad tuleks magama panna. Best Friends Animal Society organisatsiooni liikmed aga ei olnud otsusega nõus. Nad pühendasid end jäägitult koerte abistamisele ja see tasus end ära. Cherry tegi 180-kraadilise pöörde.

“Kui me proovisime temaga alguses jalutada, siis ta lihtsalt lohises roomates rihma otsas edasi. Ta oli nii hirmunud,” meenutab Best Friends’i organisatsiooni direktor Michelle Weaver. Selleks ajaks aga, kui Cherry Fiacconede perekonna poolt adopteeriti, oli ta totaalselt muutunud koer. Ta nõudis pai ja armastas ülekõige kaisus magada.

Youtube kuvatõmmis

“See, kuidas ta käitub meie kaheaastase poja ja äsjasündinud tütrega on midagi imelisemat, kui ma ealeski kirjeldada oskaksin,” räägib Fiaccone. “Ta on alati neil silma peal hoidnud ja armastab neid piiritult. Mul on raske oma poega ilma Cherryta ettegi kujutada. Me oleme Cherrylt õppinud palju. See on koer, kes valati üle kemikaalidega ning teda sunniti võitlema tema elu nimel, teda piinati ja kuritarvitati, kuid siiski on temas elujõudu. Ta ei arva endast kui ohvrist. Ta vaatab end kui ellujääjat."

Allikas: Huffingtonpost.com