Griffin on armas kuldne retriiver, kes on oma omaniku, liigesehaiguse käes kannatava Clare Syversteni heaks kõigeks valmis, sealhulgas aitab talle riided selga, paneb pesu masinasse ja abistab tualetis vee tõmbamisel. 

Clare on 26-aastane noor naine, kes elab Inglismaal Middlesexis asuvas Northolti linnakeses. Kannatades Ehlersi-Danlos' sündroomi all, mis tähendab seda, et väiksemgi liigutus võib põhjustada liigeste nihestuse, on Clare'il raske oma eluga iseseisvalt toime tulla, aga koerast kaaslane on alati kohal, et talle abi pakkuda. 

Kui Clare ja Griffin koos jalutamas käivad või teevad poes sisseoste, võtab Griffin alati juhtimise üle: ta vajutab valgusfoori nuppe, paneb Clare'i poolt välja valitud puu- ja juurviljad eraldi kottidesse, võtab poest madalamatelt riiulitelt kaupu, mida Clare muidu kätte ei saaks ja kui on vaja ostude eest maksta, ulatab ta kassiirile Clare'i rahakoti.

Kui lahutamatu paar koju tuleb, avab ja sulgeb superkoer Griffin uksi, aitab Clare'il istuda elektriratastoolist tavalisse ratastooli ja abistab enne magamaminekut lahtiriietumisel. 

Vabatahtlikuna töötav Clare ütleb, et ta ei saaks ilma nutika Griffinita kuidagi hakkama. "Kui Griffin on minu juures, annab see mulle tagasi minu enesekindluse. Minu seisund tõsiselt piirab tegevusi ja ma olin harjunud sõltuma teiste inimeste abist.  Isegi nii lihtne asi nagu pliiatsi põrandalt üles korjamine võib põhjustada minu randme paigast nihkumist. "Praegu ma ei pea teistest inimestest sõltuma, sest Griffin teeb minu eest kõik, ta on minu kangelane ja ma arvan, et kergem oleks loetleda asju, mida ta ei tee," on Clare õnnelik. 

Clare ja Griffin kohtusid heategevusorganisatsiooni Canine Partners kaudu, mis viib puuetega inimesed kokku abikoertega. Clare kuulis võimalusest saada endale lemmikloomast abistaja juba ammu, aga ootas, et saaks enne koera võtmist oma korterisse elama asuda. 

2013. aasta juulis osales Clare esimesel treeningpäeval ja kirjeldas hetke, mil ta esimest korda nägi looma, kellest pidi saama tema parim sõber. "See oli kahtlemata armastus esimesest silmapilgust. Niipea kui teda nägin, teadsin, et temast saab minu koer. Esimene asi, mida ma mõtlesin, oli vau, kui suured käpad tal on!"  

Griffin on Clare’i aidanud nüüdseks juba kaks aastat ja tema hämmastavad oskused on pälvinud isegi laiema üldsuse tähelepanu. Clare ütleb, et igale poeskäigule kulub omajagu aega, sest inimesed tahavad väga näha kuidas Griffin Clare'i abistab ja küsimusi küsida. "Igal pool kus me ka ei käiks, on inimesed ümber. Nad imetlevad Griffini koostöövalmidust ja imestavad selle üle, mida Griffin teha oskab. Aga see on positiivne tähelepanu ja ma ei pane seda pahaks."

Naise hinnangul on Griffini tulek muutnud teda enesekindlamaks. "Griffin on pannud mind tundma ennast kindlamana olukorras, kus tean, et pean majast välja minema. Teadmine, et pean üksinda välja minema, muutis mind varem alati närviliseks, aga see kõik on nüüd muutunud," ütles Clare.

"Nüüd on vastupidi - ma ei karda kodust väljaminekut ja seda tänu Griffinile. Ma tõesti ei tea, mida ma ilma temata teeksin. Ta on muutnud minu elu täielikult," jätkub Clare'il koera kohta ainult kiidu- ja tänusõnu.

Jenny Moir ühingust Canine Partners ütles, et muutus, mida Grffin Clare’i igapäevaellu toob on hämmastav. "Samas on see tüüpiline, mida loomadest abistajad oma peremeeste ellu toovad. Kasulik pole mitte ainult füüsiline liikumine, mis annab puudega inimesele tagasi mõningase sõltumatuse, vaid koerad suurendavad ka abivajajate enesehinnangut, toovad neile enesekindlust ja  pakuvad seltsi. Meil on hea meel, et Clare'il ja Griffinil on nii tugev side ja me teame, et nende sõprus muutub aina tugevamaks," sõnas Moir.