Inglismaal elav 3-aastane Lady peidab endas salajast talenti. Nimelt suudab ta justkui võluväel terve lambakarja kokku ajada nii, et ta ise seda ei teagi! Kui lambakoeral on lambakarja kokku ajamine tavaliselt suur töö ning nõuab eelnevat treeningut, siis see vahva tegelane on niivõrd arukas, et oma rahumeelse oleku tõttu tuleb lambakari teda ise uudistama ning järgneb Ladyle igale poole. Milleks näha vaeva, kui saab ka teisiti?

Basset hound Lady on keerulise minevikuga teise ringi koer. Kui 29-aastane Michael Jobson Lady enda hoole alla võttis, ei olnud tal tema peidetud talendist õrna aimugi.

Oma traumaatilise mineviku tõttu ei lubata Ladyl teiste neljajalgsetega mängida, mistõttu leidsid omanikud talle teistsuguse töö. Ta on lambakoer Tomile asendamatuks abiliseks. See töö on aidanud Ladyl enesekindlust kasvatada ja tänaseks tunneb ta end teiste loomade juuresolekul juba palju paremini. Lady on teinud suuri edusamme ja õppinud inimesi ning loomi taaskord tasapisi usaldama. Michael sõnas: "Ladyl on lammastest täiesti ükskõik. Ta ei saa arugi, et lambad pidevalt tema kannul püsivad."