Viska viis!
Alusta sellest, et palud oma koeral istuda. Seejärel hoia käega maiust tema ees, ninast veidi kaugemal. Korda sõnapaari „viska viis“ ja toksi seda tehes õrnalt tema üht käppa. Suurem osa koeri tõstab selle peale käpa maiuse suunas. Korda seni, kuni harjutus selge.
Kui koer vajab trikist aru saamiseks abi, siis võid tema käppa esialgu ka ühe näpuga suunata.

Tantsi!
Tantsimist peetakse väiksemate koerte pärusmaaks, kuid ka suuremad saavad sellega julgustuse toel hakkama. Oluline on see, et koer ei oleks ülekaalus ja et tema jalad oleksid terved.
Esimese asjana palu koeral istuda. Seejärel tõsta aeglaselt maius tema pea kohale. Korda käsklust „tantsi“ seni, kuni ta oma tagajalgadele tõuseb. Mõne koera puhul peab maiust selleks natukene edasi tagasi liigutama. Kui koer on kahel jalal, siis joonista käega õhus ring, et koer maiust järgiks ja ümber enda pööraks. Vilumus nõuab küll harjutamist, kuid on pühendatud aega igati väärt.

Musi!
Kõik koerad lakuvad ilma suurema vaevata hea meelega oma omaniku nägu, kuid kerge põsemusi andmine võib esialgu suureks väljakutseks osutuda.
Hoia maiust oma põse juures ja ütle käsklus. Keera põsk koera poole ja oota, kuni ta seda oma ninaga puudutab. Nii kui tekib kontakt, tõmbu eemale ja anna talle maius. Oluline on seda teha enne, kui ta sind limpsima hakkab. Kui oled piisavalt kiire, saab koer aru, mille eest ta maiuse saab.

Kõnni tagurpidi!
See on oskus, mille kõik koerad omandama peaksid. See võib tulla kasuks nii kitsastest kohtadest pääsemiseks kui ohtlike olukordade vältimiseks.
Kutsu koer enda juurde ja palu tal paigale jääda. Liigu tema selja taha, astu kaks sammu tagasi ja lausu käsklus „tagasi“. Suurem osa koeri tagurdab selle peale instinktiivselt. Kui ta seda ei tee, siis võid tema tagumisi jalgu õrnalt patsutada. Kui ta astub sammu tagasi, siis kiida teda ja anna talle maiust. Ära ole sellega kitsi!

Laula!
Mõni neljajalgne naudib oma häält nii suure innuga, et iga kord muusikat kuuldes hakkab ta kaasa ümisema. Teine vajab omaniku poolt julgustust. Kui su naabrid ega pere selle vastu ei ole, siis laulmine on vahva trikk, mida oma koerale õpetada.

Alusta sellega, et lased oma koerale erinevaid viisijuppe, laule ja meloodiaid. Otsi midagi, mis teda inspireerida võiks. Kuna sina oled karjajuht, siis pead sa ka eeskuju näitama. Nii võiksidki ise muusika saatel uluma hakata, see julgustab su lemmikut. Nii kui ta viisijupi üles võtab, premeeri teda.

Korja mänguasjad üles!
Iga koeraomanik teab, et mänguasjade ühes kohas hoidmine on pea ilmvõimatu. Neljajalgsetele lihtsalt meeldib neid laiali tassida. Küll aga ei maksa seepärast temaga riielda, targem oleks talle nende omale kohale tagasi viimine selgeks õpetada. Natuke kannatust ja pühendumist ning trikk saabki selgeks.

Istu maas nii, et su koera mänguasjade kast on sinu ees. Vali üks koera mänguasi ning viska see kuhugi kaugemale. Kui koer sellele järele jookseb, siis hoia maiust mänguasjakasti kohal ja kutsu ta enda juurde. Kui lemmik oma mänguasja vahepeal hambust lahti laseb, peida maius selja taha. Kui ta aga mänguasjaga koos naaseb, siis hoia maiust täpselt mänguasjakasti kohal ning käsi koeral lelu hambust lahti lasta. Kui ta seda teeb, siis premeeri teda. Korda.
Kui see selge, siis vii kast endast eemale. Korda harjutust nii, et hoiad maiusega kätt lihtsalt kasti suunas. Selle triki puhul on õnnestumiseks kolm märksõna: harjuta, harjuta, harjuta!