Papagoi Willie

Pagagoi nimega Willie sai superlapsehoidjaks 2009. aastal, mil tema USAs Colorado osariigis elav omanik Megan Howard oli parajasti kaheaastast last hoidmas. Naine lahkus korraks toast, kuid sellel ajal hakkas laps lämbuma küpsise kätte, mida ta oli parajasti söönud. Willie muutus hüsteeriliseks ja hakkas kriiskama, et Meganile aset leidnud kriisist teada anda. Kui Megan kisa peale tagasi tuppa jooksis, märkas ta koheselt näost siniseks tõmbuvat last ning jõudis kiiresti tegutsedes tema elu päästa. Papagoi Williele anti elupäästmise eest aga auhind.

Kass Slinky

Kassid on kuulsad oma eemalehoidva oleku pärast ning paljud usuvad, et hiirekuningad üldse ei huvitugi millestki peale söömise ja magamise. Inglismaal Lääne-Yorkshire’is Todmordenis elab aga kass, kes võib tõestada vastupidist. Slinky Malinki sai kuulsaks 2014. aastal, mil ta päästis omaniku elu. Janet Rawlinson kannatas kroonilise seljavalu käes ning kasutas valu leevendamiseks morfiini. Ravim aga mõjus ootamatult ning naine langes koomaeelsesse seisundisse. Slinky, kes oli saanud nime lasteraamatu kangelase järgi, jooksis naabrite maja juurde ja hakkas tähelepanu äratamiseks käpaga aknale koputama. Kassimorse töötas — naabrid tulid asja uurima ja kutsusid kiirabi. Slinky sai kangelaskassi aunimetuse.

Küülik Dory

Küülik Dory teadis, et midagi on valesti, kui tema omanik Simon Steggall 2004. aastal telekat vaadates tugitoolisse vajus. Simoni naine arvas, et mees jäi lihtsalt tukkuma, aga Dory kummaline käitumine pani ta teistkordselt oma mehe poole vaatama. Dory muudkui hüppas mehe rinnal üles-alla, aga too ei liigutanudki. Naises äratas selline asi kahtlust. Ta kutsus kiirabi ning tuli välja, et mees oli langenud diabeetilisse koomasse.

Papagoi Wunsy

Aafrika papagoi Wunsy ja tema perenaine nautisid sageli koos oma Londoni põhjaosas asuvas kodukohas ühiseid jalutuskäike kohalikus pargis. Ühel päeval olid nad taas jalutamas, kui tundmatu isik jalutajaid ründas ja hakkas Wunsy omanikku solvama. Kui ta Wunsy perenaise lõpuks pikali lükkas, asus Wunsy tegevusse. Ta tungis nokaga ründajale kallale ja tagus teda niikaua kuni pätt minema jooksis. Wunsy perenaine on hiljem kommenteerinud, et lind on talle seltsiline, kuid vajadusel toimib ka relva eest.

Kassipoeg Schnautzie

Trudy Guy oli üllatunud, kui ärkas selle peale, et tema kuuekuune kassipoeg Schnautzie ühel öösel tema rinnal istus. Kass oli käpa tema rinnale pannud ja muudkui koputas vastu naise ihu. Trudy muutus uudishimulikuks ning voodist tõustes märkas ta, et magamistoas on gaasijuhe katki läinud. Tuletõrjujad ütlesid hiljem, et kui kass poleks naist äratanud, võinuks maja mõne aja pärast juba leekides olla.

Siga Lulu

Pennsylvanias elavad Jack ja Jo Ann Altsman ei plaaninud võtta oma koju Vietnami rippkõhtsiga, aga olid sunnitud seda tegema, kui tütar oma sea 1997. aastal lihtsalt neile jättis. Nad kiindusid Lulusse kiiresti. 1998. aastal kui Jack oli kalastamas, sai kodus olnud Jo Ann ootamatult infarkti. Ta püüdis möödasõitvate autojuhtide tähelepanu äratamiseks aknast välja visata äratuskella, aga see ebaõnnetus. Lulul oli aga oma plaan perenaist aidata — ta pigistas oma koguka kere koeraluugi kaudu õue ja heitis keset sõiduteed pikali. Üks autojuht peatas sõiduki ja järgnes seale Jo Anne’i majja. Naisele kutsuti kiirabi ning samal päeval teostati südamelõikus. Arstid on hiljem öelnud, et 15 minutit veel ja infarkt oleks lõppenud surmaga.

Küülikud Bun Bun ja Promise

Veidi enne 2013. aasta jõule oli Arizonas Tucsonis elav Nicole Ochotorena tõusnud voodist imeliku põmpsuva heli peale. Ta suundus kööki, et asja uurida ning nägi, kuidas tema lemmikküülikud Bun Bun ja Promise trummeldasid tagumiste jalgadega vastu puitpõrandat. Köögis oli savipott suitsema läinud, suitsualarm aga ei hakanud tööle. Tänu küülikute tegutsemisele jäi suur õnnetus olemata.

Allikas: mentalfloss.com