Südamlik kassi ja roti sõpruse lugu, millest allpool juttu tuleb, sai alguse ühe hüljatud kassipoja leidmisest. USAs Wisconsinis elav Maggie Szpot ei jätnud õnnetut kassipoega unarusse, vaid võttis punase kassikese endaga ühes ning pani talle nimeks Ranj.

Maggiel oli kodus aga kaks rotti, kellega koos Ranj oma kassipojapõlve veetis. Peagi võttis naine juurde veel kaks rotti, kellele pani nimeks Peanut ja Mocha. Perenaist tegi küll veidi murelikuks mõte, et Ranj on siiski kiskja, kes võib hakata rotte kimbutama ning nad koguni nahka pista, kuid Ranj ja Peanuti sõpruse areng näitas, et õnneks Maggie eksis. Julge rotipojana võttis Peanut kiiresti Ranj omaks ja üllatuslikult oli asjade käiguga rahul ka kass.

Sõpruse alguse kohta jutustab Maggie: "Võtsin alguses rotid puurist välja ning panin nad võrega ümbritsetud aedikusse mängima ja jooksma. Ranj aga hüppas ise rottide keskele, et neid lähemalt uudistada, sest ta on uute asjade suhtes alati väga uudishimulik olnud. Ranj ja Peanut said kiiresti sõpradeks ning Peanut oli see, kes järgnes kassile kõikjale. Mocha oli seevastu Ranj suhtes reserveeritum."

Kui Ranj läks sööma, sõi Peanut temaga koos. Ka puges ta meelsasti kassi kaissu. Kuna Ranj on ikkagi kiskja, tuli siiski säilitada teatav ettevaatus. Vahel kippus Peanut liigselt Ranj isiklikku ruumi tungima ja kass pidi eemale minema, et üksinda olla. Õnneks oli Ranj roti tempude suhtes alati kannatlik.

Kuna kodurottide eluiga on suhteliselt lühike, siis paari aasta pärast imelise sõpruse algust Peanut suri. Aasta oli siis 2010. Maggie sõnul paistis Ranj perenaise sõnul oma sõpra leinavat. Aga Ranj ei jäänud üksinda, sest Maggie võttis talle peagi uue sõbra - triibulise kassi Timmy.

Ranji tegemisi saab vaadata tema Facebooki lehel ja vahvaid videoid näeb YouTube'is.