Must kaiman

Amazonase jõgikonnas elav elukas on oma kuuemeetrise kehapikkuse poolest kaimanitest kõige kogukam. Võimalik, et ta otseselt inimest oma toidulauale ei himustagi, aga fakt, et tal on teravad, isevahetuvad hambad ja Maa elusolenditest kõige happelisem maomahl, mis seedib ära kõik suled, kondid ja hambad, ei julgusta just temaga kohtuma.

Dawsoni mesilased

Mesilaste seas suurimad ja tugevaimad. Elavad Austraalia lääneosas. Kui isane mesilane kaaslast otsib, puhkeb otsekui kire ja viha hullumeelsus, mille käigus nõrgemad konkurendid lihtsalt hukkuvad.

Gaavial

Tuntud ka kui Gangese gaavial on krokodilliliste seltsi kuuluva gaaviali perekonna ainus tänapäeval elav liik. Loomade üliohustatud asurkonnad on tänapäeval veel ainult Nepalis ja India põhjaosas. Miks tasub ettevaatlik olla? Sest gaavial on väledaim krokodilliline meie planeedil, kelle suu näeb välja nagu teravate hammastega täidetud nokk.

Karupaavian

Need Aafrika lõunaosas elutsevad loomad suudavad teha valju kisa. Kuid nende juures on midagi veel hirmutavamat kui vali kisa — need on silmahambad, mis võivad kasvada kuni 5 cm pikkuseks. Et asja hirmutavamaks muuta, mainime ära, et ka lõvidel on sama pikad kihvad.

Habekotkas

See lind on nii tark, et on välja nuputanud, et parim viis luudest tema lemmiktoidu — luuüdi — kättesaamiseks on luude viskamine kõrgelt vastu kaljusid. Selle võimsa linnu, kes elab Aafrika kirdeosa, Aasia ja Euroopa lõunaosa mägialadel tiibade siruulatus on kuni 2,8 meetrit.

Piraajad

Ehkki need teravate hammastega kalad toituvad tegelikult putukatest, veetaimedest, väikestest kaladest ja tigudest, on nad ka inimesi rünnanud. Hiljaaegu sattus Brasiilias piraajade rünnaku tagajärel umbes 100 rannalist haiglasse. Tasub ettevaatlik olla.

Gabooni aafrikarästik

Gabooni aafrikarästik on aafrikarästiku perekonnas suurim liige, ja tal on kõigist madudest pikimad mürgihambad, mis on kuni 5 cm pikad. Kuna nad on suured, on nad ka aeglased liikujad. Loodus on aga nii seadnud, et neil polegi vaja palju liikuda, kuna naha muster lubab neil hästi metsas ümbritsevasse keskkonda sulanduda ja oodata, kuni saak ise haardeulatusse satub.

Hamadrill

Neid Ida-Aafrika ja Araabia poolsaarel elavaid pärdiklasi kutsutakse ka mantelpaavianideks. Hamadrillid elavad suure karjana, võivad kahjustada istandikke ja põlde. Kui paavian laia suuga haigutab, et maksa arvata, et tal igav on. Niimoodi ta näitab hoopis oma võimsaid kihvu. Kui ta järgnevalt peaga üles-alla nõksutab, on see märk, et nüüd aeg on rünnakuks!

Allikas: Care2.com, Wikipedia