Svetlana ja Juri said karu omanikuks aastaid tagasi, kui jahimehed metsast hädise kolmekuuse karupoja leidsid, kes oli oma ära kaotanud, kirjutab Daily Mail. Täna on pirakas mõmmi, kes kannab nime Stepan, 23-aastane, kaalub 136 kilo ja kui selja sirgu ajab, on kaks meetrit pikk.

Kui 130 kilo kaaluva karuga ühes lauas istumine mõjuks enamus inimestele ehmatavalt, siis Svetlana ja Juri peavad seda täiesti normaalseks. Stepan on inimeste seltskonnaga aga nii harjunud, et laseb ennast meeleldi sügada ja vaatab koos pererahvaga õhtuti diivanil lösutades telekat. Küll aga nõuab suurt kasvu lemmik palju süüa — Stepani menüüsse kuulub 25 kg kala päevas, lisaks köögiviljad ja kanamunad. Tegelikult on Stpan ka üks igavene maiasmokk — ta ei ütle kunagi ära ka kondenspiimast.

Svetlana sõnab, et Stepan armastab inimesi ja on üldse väga seltsiv karu. Vastupidiselt inimeste arvamusele pole ta üldse agressiivne. “Ta pole meid kordagi hammustanud. Tal on väga andekas karu, eriti meeldib talle piknikku pidada.”