29-ndal juulil kirjutas The Dodo uskumatu päästmisloo pealtnäha tavalisest kodukassist, kes oli kiirteele ära eksinud. Ehmunud juht, kes auto vaevalt pidama sai, leidis enda eest õnnetu kassipoja, kelle elutee oleks vahest seal kiirteel kurva lõpu leidnud. Lähemalt vaadeldes sai ta aru, et tegemist ei olegi tavalise kassiga. Talle vaatas otsa hoopis punailves.

Samal õhtul sai Big Cat Rescue keskuses töötav Jamie Veronica kõne, et kass tuleks veterinaarkliinikust ära transportida. "Ta oli algusest peale väga tujukas. Ta ei tahtnud, et teda sülle võetakse. Ta sisises ja urises ning näksas meie kindaid.” rääkis Veronica.

Ekraanitõmmis thedodo.com

Veronica sõnul oli kassi vastuhakk heaks märgiks: “Me ei taha, et nad oleksid inimeste vastu sõbralikud. Ta oli täpselt selline nagu ta peakski olema - metsik punailves.” Kutsikas oli alakaaluline. See oli ainukene asi, mis paistis temaga valesti olevat. Ilmselt oli see usside või mõne muu parasiidi tagajärg. Kiisu oli emast eraldatud, mis võis samuti alakaalulisuse põhjuseks olla.

Punailvese kutsikas, kes sai nimeks Spirit Feather peab järgmised kolm kuud veetma Big Cat Rescue keskuses. "Hetkel usume, et ta on umbkaudu kaks ja pool kuud vana," ütleb Veronica. "Ta peab saama kuue kuuseks, siis saame ta vabadusse tagasi lasta. Tema aeg meiega sõltub sellest, kuidas ta kasvab. Et ta suudaks iseseisvalt saaki maha murda, peab ta olema jõuline ning kindlat kasvu.”

Ekraanitõmmis thedodo.com

"Sageli arvatakse, et punailvesed on ohtlikud," räägib Veronica. "Tegelikult ei ole vaja neid karta. Nad on viisakad ja teretulnud naabrid. Inimesi ja pere lemmikloomi nad väldivad. Selle eest söövad nad madusid ja rotte ehk loomi, kes maja läheduses teretulnud ei ole.


Allikas: The Dodo