India põhjaosas võtab suure tõenäosusega peatselt võimust külmalaine, mis kimbutab sealseid elevante. Wildlife SOS elevantide park valmistub külmalaineks intensiivselt. Park on koduks paljudele päästetud elevantidele, kes nüüd peavad külmakraadidele vastu astuma. Tänu hoolivatele kohalikele astuvad nad külmale ilmale vastu korraliku talvevarustusega.

Heasüdamlikud kohalikud on võtnud oma südameasjaks kududa elevantidele stiilsed sooja hoidvad kampsunid. Valmistada maailma suurimale imetajale individuaalsete mõõtude järgi kapsun ei ole lihtne ülesanne. See nõuab aega ja kannatust, kuid vabatahtlikud teevad seda rõõmuga. Wildlife SOSi kaasasutaja Kartick Satyanarayan rääkis The Dodole, et ühe kampsuni valmistamiseks kulub keskmiselt neli nädalat.

Hoolimata sellest, tehakse iga kampsun hoole ja armastusega. Tänaseks on 23 päästetud elevanti saanud endale isikliku kampsuni. Kui kõik läheb hästi, siis saavad järgmiseks aastaks ka teised aprgi elanikud sellise stiilse kehakatte. Seni hoiavad elevante soojas need alloleval pildil näha olevad tekid. Olenemata sellest, et need ei ole niivõrd stiilsed nagu kootud kapsunid, siis täidavad nad õnneks siiski oma eesmärgi.

"Väga oluline on hoida neid elevante peatselt saabuva külma eest. Oma raske mineviku tõttu on nad õrnad ja haavatavad, mistõttu on nad ka haigustele vastuvõtlikumad. Nad on väärkohtlemise all palju kannatanud. Oleme nii õnnelikud, et need päästetud elevandid siin meie juures armastust ja hellust leiavad. Nad on seda väärt," räägib Kartick.

Allikas: The Dodo