Enamikel juhtudest jääb meile nende suursugune ilu nähtamatuks, sest nad saabuvad tiibade sahinal ja haihtuvad silmapilkselt jälle õhku.

Ühel fotograafil õnnestus aga koolibrid oma täies hiilguses pildile saada.

Tracy Johnsonile ei ole maastikufotod või ööpimeduses pildistamine võõras, kuid seekord ei pidanud ta looduse ilu kaugelt otsima. Tema koduaed Californias on koolibride üks lemmikumaid peatuspaiku olnud juba aastaid, nii et ühel päeval otsustas ta kaamera välja võtta ja nende ilu jäädvustada.

Ei tule üllatusena, et esimesed fotod neist, välgukiirusel tegutsevatest lindudest jäid udused, kuid lõpuks sai ta kaamerasse ka hingematvad kaadrid.

"Kui ma sisse suumisin, olin hämmastunud. Ma ei uskunud, et nende sulgedes on nii palju erinevaid värve," ütles ta. "Ma olin šokeeritud. Nad on nagu pisikesed kunstiteosed!"

Sellest ajast peale on Johnson võtnud oma missiooniks jäädvustada nende uskumatu ilu igakord, kui nad tema aiast läbi astuvad.

"Iga lind on eelmisest erinev. Sa saad sellest aru, kui sa teda pikemalt pikemalt jälgid," ütles Johnson. Umbkaudu kakskümmend koolibrid on tema regulaarsed külalised. "Ma olen nende kõigiga lähemalt tuttavaks saanud. Neil kõigil on erinev iseloom."

Allikas: The Dodo