Norra polaarinstituudi teadlased avastasid jääkarude uue toitumistava pärast seda, kui suur hulk jääkaane alla lõksu jäänud valgekoon-delfiine väikese avause kaudu õhku hingamas käis ning jääkarudele kergeks saagiks langes.

Leiti vähemalt seitse osaliselt ärasöödud delfiini. Teadlaste kirjelduste kohaselt nähti läheduses jääkaru, "väga kõhna, aga suure vatsaga", pärast kõhu silmini täissöömist järelejäänud osa delfiinist lumega katmas.

Tavaliselt delfiinid varakevadel Svalbardi piirkonda ei jõua, kuid tänavu võisid nad sinna nii vara jõuda seetõttu, et merevee temperatuur on globaalse soojenemise tõttu tavalisest kõrgem.

Ebaharilik on seegi, et kuigi sealsed jääkarud, kes elavad teadaolevalt vaid hülgedieedil, on delfiinidega maiustama hakanud.

Jääkarude arv piirkonnas väheneb kiiresti, sest merejää sulab kliimamuutuste tõttu ning mida vähem jääd, seda vähem süüa - jääkarud jäävad sõna otseses mõttes nälga, vahendab portaal The Local.

Kanada Alberta ülikooli teadlane Ian Stirling sõnas ajakirjale New Scientist, et tõenäoliselt näeme jääkarusid tulevikus üha enam n-ö ebaharilikele saakloomadele jahti pidamas, sest hüljeste tabamine muutub järjest raskemaks.