Ziggy Stardusti madu


See uus maoliik avastati Kagu-Aasias, Põhja-Laose kaljudel. Austustest meie seast lahkunud David Bowie’i vastu pandi tollele psühhodeeliliste soomustega glämm-rokkari välimusega roomajale nimeks "Ziggy Stardust".

Harry Potteri sõõlamiskübara ämblik


2016. aastal avastatud fantastiliste elukate seas võitis üks 7-millimeetri pikkune ämblik nimega Eriovixia gryffindori rohkem südameid ja köitis enim kujutlusvõimet kui ükski teine. India teadlased avastasid ämbliku, kes välimuselt meenutab väga Harry Potteri raamatust ja filmist tuntud sõõlamiskübarat, mis võluriõpilasi erinevatesse majadesse jagas. Ämblik avaldas muljet koguni Harry Potteri lugude autorile JK Rowlingile.

Kosmoselaev-meduus


Ta näeb välja nagu maaväline vaateratas, kuid see tulnuka moodi hüdromeduus elab kosmosest peaaegu kõige kaugemas paigas, mida Maal on üldse võimalik leida. Meduus avastati umbes 3700 meetri sügavuselt Mariaani süvikust – see veealune piirkond on sügavaim teadaolev osa merest.

Nelja peenisega sajajalgne


Illacme tobini on sajajalgne kel puuduvad silmad. Tal on 414 jalga, 200 mürginääret ja neli peenist.

Leheämblik


Maskeering on kõikjal loomariigis tuntud ellujäämismeetod, kuid see äsjaavastatud ämblik on oma lehe jäljendamisoskuse poolest selle kunsti eriline näide. Tema välimus meenutab kõdunenud ja elus lehtede kuhja.

Uus kalasööja ämblikuliik


Keegi ei saa end ämblike ees ohutuna tunda - isegi mitte kalad. Austraalias, Queenslandi siseveekogudes, avastasid teadlased uue kalasööja ämblikuliigi, mis tänu tugevale mürgile suudab tappa endast kuni viis korda suuremaid kalu.

Tillukesed hukulemääratud salamandrid


Teadlased kirjeldasid hiljuti kolme uskumatult tillukest salamandereriliiki Thorius’e perekonnast, kes elavad Mehhikos, Oaxaca metsaga kaetud mägedes. Kahjuks on need väikesed ja armsad olevused kiirelt väljasuremise poole teel.

Allikas: Iflscience