Aasta 1982 oli Almeida perekonna jaoks kurb, sest kadus nende armastatud lemmikloom kilpkonn Manuela. Tol ajal käis nende majas remont ja pere oli veendunud, et nende kilpkonn roomas ehitustööde käigus aiaväravast välja, sest ehitajad hoidsid seda lahti. Nad uskusid, et Manuela oli ära eksinud maja lähistel asuvasse metsa. Intsident leidis aset Realengos, Brasiilias.

Selle lemmiklooma tegelik saatus jäi lahendamata müsteeriumiks järgmiseks kolmekümneks aastaks, kuni selgus, mis vaesest kilpkonnast tegelikult sai!

Perekonna isa Leoneli surm tõi lapsed taas kokku oma lapsepõlve majja, et pakkida kokku isa asjad ja koristada maja.

Tuli välja, et Leonel oli suur koguja. Maja teisel korrusel asuv panipaik oli täis igasuguseid asju, mida ta tänavalt leidis ja vajalikuks pidas. Seal leidus nii purunenud telerid kui ka näotut vana mööblit.

Peale vaadates otsustasid nad, et tegu on enamjaolt prügiga ja ei pööranud detailidele suurt tähelepanu. Nad alustasid kiiruga toa rämpsust puhastamist.

Kui poeg Leandro Almeida viis järjekordse prügikoti täis katkiseid vinüülplaate prügikasti, tuli vastu tema naaber ja küsis, kas ta plaanib ära visata ka kilpkonna, kes selle prügi sees konutab?

"Ma läksin näost valgeks ja olin sõnatu, ma ei uskunud seda, mida ta just öelnud oli," sõnas Leandro.

See oli hetk, mil pere leidis üles kilpkonna, kes oli müstilisel kombel tervelt 30 aastat ääreni kola täis panipaigas konutanud!

Nüüd on Manuela taas oma perega ja naudib rõõmsalt lemmiklooma murevaba elu.

Allikas: treehugger.com