Lemmikloomaportaali ja Naisteka toimetus külastas ühiselt taas Tallinna Loomaaeda, et seekord tutvuda hiidteo Veronikaga. Aafrika hiidteod on vähenõudlikud tigudemaailma hiiglased, kes võivad elada 3-5 aastat vanaks ja kasvu koguda 11-13 sentimeetri jagu.

Elamiseks vajab aafrika hiidtigu niisket ja sooja keskkonda, mistõttu sobib selleks paisutatud kookossubstraadiga täidetud klaasanum, kus nad saavad rahulikult omi asju ajada. Et vältida substraadi halvaksminekut, tuleks seda vahetada vähemalt kord kvartalis.

Kindlasti peaks olema tigudel anum, kus nad ujuda saavad ning eriti hoolitsev peremees võib vahel teod viia ka duši alla veemõnusid nautima. Kindlasti tuleb jälgida veetemperatuuri, et limased sõbrad kannatada ei saaks.

Lisaks veele on teole elutähtis kaltsiumivaru olemasolu. Seega tuleb tigude elamist varustada kas kaltsiumitablettide või seepiakividega. Hädajuhul on abiks ka peeneks jahvatatud munakoored.

Tigude toidulaud koosneb põhiliselt puu- ja juurviljast, mida tuleks halvaksmineku vältimiseks igapäevaselt vahetada, aga sellegi väikese töö korvab teo poolt pakutav sõprus - suurt tigu on huvitav aeg-ajalt kätte võtta ja temaga suhelda. Huvitav on jälgida, kuidas ta käe peal ennast aegamööda sirgu ajab ja tundlad püsti, ümbritsevat uurima asub.