2004. aasta detsembris osteti neli vangistuses kasvatatud tiigrit Houstonis asuva siseakvaariumi poolt ära. Houstoni Downtown Aquariumi esimesel korrusel on tiigritele mõeldud akvaarium ning teisel uhke restoran.

Need neli 12 kuni 13 aasta vanust valget tiigrit: Nero, Marina, Coral ja Reef on suureks turistiatraktsiooniks, kelle eest võitlevad loomakaitsjad kogu hingest.

Eksponaadiks ostetud tiigreid hoitakse betoneeritud põhjaga suletud akvaarumis, kust nad saavad läbi klaasseina elu väljaspool akvaariumi näha. Kahjuks koosneb see elu vaid turistidest, kes järjekorda kogunevad, et suursuguseid tiigreid näha.

Kui tiigrid ei ole vaatajatele parasjagu näha, siis paiknevad nad tagaruumides puurides.

"Need vangistavad tingimused, mida tiigrid on sunnitud taluma mõjuvad laastavalt nii nende füüsilisele kui ka vaimsele tervisele, röövides tiigritelt kõik, mis on nende jaoks loomulik, looduspärane ja tähtis," väitis veterinaar Jennifer Conrad Animal Legal Defense Fund (ALDF) aruandes.

"Väga julm on hoida neid suurusuguseid karnivoore sellises pisikeses, pimedas ja kunstlikus keskkonnas, kus nad ei näe päikesevalgust, rääkimata selle tundmisest.omal nahal," lisas Jennifer. "Sellistes tingimustes elades ohustab neid pikas perspektivis tõsine risk pöördumatute vigastuste tekkimsele. Tiigrid sammuvad klaaseina ees närviliselt edasi-tagasi, ringutavad ja sirutavad end pikaks. Need on tavalised stressireaktsioonid, sest tiigritel ei ole võimalik rahva vaatevälja eest kuhugi põgeneda."

ALDF organisatsioon annab endast kõik, et tiigrid päästa andes firmale ka võimaluse tiigrid omal kulul ümber paigutada. Kui ettevõte järeleandmisi ei tee, siis jõuab asi kohtusse.

Praegu ripub nende nelja õnnetu tiigri saatus ja tulevik juuksekarva otsas. On lootust, et pärast neid pikki piinarikkaid aastaid pääsevad tiigrid vangistusest. 12 aastat sellises vangistuses elamist on kohe kindlasti liiga pikk aeg ükskõik millise looma jaoks.

Allikas: The Dodo