Vladivostoki tsirkuses filmitud klipp on karvupidi kokku ajanud loomakaitsjad ja tsirkuse treenerid, kes eitavad loomade väärkohtlemist. 44 aastase lõvide treener Vitali Smoljanetsi sõnul tunnevad loomad end suurepäraselt ja ka koheldakse neid väga hästi.

“Nad muudavad metsikud loomad klounideks!”, “Millal need loomade koonduslaagrid lõpuks kinni pannakse?” ja teisi selliseid väljaütlemisi on sageli tsirkuse teemadel välja öeldud.

Amuuri Tiigrite keskuse juhataja Sergei Aramilevi sõnul ei ole ülekaaluliste loomade puhul ka midagi üllatavat, sest lõvid ja tiigrid, keda hoitakse puuris, kipuvad kaalus juurde võtma. “See, et nad kõhnad ei ole, on isegi positiivne, sest sageli on just alatoitumine loomaaedade ja tsirkuste probleem. Antud juhul ei näe ma mingit suurt ohtu loomade tervisele. Nii nagu ka inimesed, kes saavad korralikult süüa, aga ei tee sporti - nad võtavad kaalus juurde. Loomulikult, kui neid toidetaks metsloomade lihaga, näeksid nad teistsugused välja. See on nagu võrrelda rämps- ja tervislikku toitu.”

Ka tsirkuse treenerid kinnitavad, et suured kaslased on heades kätes. “Nad on lihtsalt vanad ja vananedes kipuvad kõik kaalus juurde võtma. Mitmed neist on ka sünnitanud ja ka peale sünnitust võtavad nad kaalus juurde. Lubame, et nende tervis on ka meie jaoks väga oluline.”

Kui soovid näha tsirkuses tehtud pilte, siis saad neid vaadata SIIT