Loomad elasid Maa peal ammu enne inimesi. Indiaanitarkus ütleb, et iga loom ja lind on targem kui mina või sina. See tähendab, et inimestel tuleb elamist õppida loomadelt, kellel on oma tarkus ja vägi. Loodusrahvad kandsid loomade nahku, lindude sulgi ning luudest ja kihvadest tehtud amulette uskudes, et niimoodi saavad nad osa selle konkreetse looma jõust ja väest. Hõimudel olid omad pärimused, mis loom või lind on nende esivanem. Loomi austati ning neile pühendati lugusid, laule ja tantse.

Tihti võib hingeloomaks osutuda loom, keda paaniliselt kardetakse või kes tekitab inimeses vastumeelsust. Tasub alati uurida, mis on ühe või teise tundmuse põhjuseks.

Põlisameeriklaste kultuuris tuntakse tootemloomi, hingeloomi ja väeloomi. Tootemloom saadakse kaasa oma sündimise hetkel ning ta annab inimesele kaasa tema põhiolemuse, käitumise ja maailma tunnetuse ning eesmärgid, mis elu jooksul täita tuleb. Hingeloom väljendab sinu sisemist, personaalset psüühilist olemust. Hingelooma võib näha unes või kohata reaalses elus, võib tunda mõne looma või linnuga tugevat sidet ja soovi temaga lähemalt suhelda. Tihti võib hingeloomaks osutuda loom, keda paaniliselt kardetakse või kes tekitab inimeses vastumeelsust. Siis tasub alati uurida, mis on ühe või teise tundmuse põhjuseks. Väeloomi võib olla mitu, neid käiakse šamaanirännakutel toomas või nendega kohtumas. Väeloom ilmub mingi kindla sõnumi või ülesandega ja kui eesmärk täidetud, siis ta lahkub. Väelooma kutsutakse, kui on vaja teatud energiat ja juhatust oma teekonnal.

Rebane

Rebane on paljude loodusrahvaste hulgas teatud kui Trikster ehk naljataja ja trikitaja, kuid samal ajal vaimukas õpetaja, kes annab kiireid juhiseid takistuste ja probleemide ületamiseks. Rebase tarkuseks on ülim tähelepanelikkus, kohanemisvõime, vastupidavus ja uudishimu. Kui olete silmitsi keerulise olukorraga, annab rebane juhtnööre, kuidas antud situatsioonis tegutseda. Rebasega seotud sümboolne tähendus on kiire füüsiline või vaimne reageerimine, teadlikkuse tõstmine ja kiire otsuste langetamine. Nähes läbi pettusi, aitab rebane leida teed, kuidas ebamugavast olukorrast ringiga mööda minna. Rebane on väga tundlik loom, tema öine aktiivsus kutsub üles öistele tegevustele ja unistamisega seotud seisunditele. Ta suurendab kohanemisvõimet ja julgustab kiiresti otsustama, sest tema elu sõltub sellest, kui ruttu ta ohtlikust olukorrast väljuda suudab.

Rebase tootem aitab teil töötada oma vaimsete oskuste arendamise kallal, näitab, kuidas uurida ja luurata põhjalikult, kuidas nuusutada ja kuulatada ning analüüsida saadud infot ja vaadelda kõiki aspekte ja nüansse mõne tähtsa igapäeva tegevuse või suurema projekti kohta. Rebase vaim võib tähendada ka, et teravdada tuleb oma füüsilist tähelepanelikkust ja reageerimisvõimet.

Rebane on tuntud kujumuutja

Rebane on tuntud kujumuutja, lõksust või puurist pääsemise ja põgenemise meister. Vajadusel närib ta läbi ka oma käpa, et püünistest pääseda. Tema uhke ja kohev kasukas peidab ära looma kiitsaka kehaehituse ning jätab petlikult mulje, et tegu on suure ja priske loomaga. Nii on tal vabalt võimalik pugeda isegi läbi rotiaugu, eriti kui peaks tekkima vajadus põgeneda.

Rebane on suurepärane näppaja. Ta tassib kõiksugu vara minema ja peidab selle siis oskuslikult ära, markeerides varandust ka oma lõhnaga. Kinnipüütud hiir maetakse korduvalt maha erinevatesse kohtadesse, et see varsti jälle üles kaevata ja nii paar-kolm korda, eesmärgiga teisi huvilisi eksitada. Seda tegevust korratakse ka järgmisel ja veel ülejärgmiselgi päeval.

Kui rebane ilmub sinu ellu...

Kui rebane ilmub sinu ellu, tuleb olla ettevaatlik. See märk võib tähendada, et pead pöörama tähelepanu inimestele või asjaoludele, mis võivad pealtnäha olla ahvatlevad, kuid on tegelikult petlikud ehk asjaolud, mis ei pruugi olla õiged ja sind teenida. Rebane võib luua illusioone ja ahvatlusi ning panna sind neile järgnema, kuid ringiga jõuad tegelikult samasse paika tagasi.

See vaimne loom võib kutsuda sind suhetes rohkem eristuma, olenemata kas see toimub äris või sõprussuhetes. Kui jälgid rebase tarkust, õpi teadlikult nägema ja kasutama sinu ees avanevaid valikuvõimalusi ning õpi tundma lähenemisnurki, millega oma probleemset eluvaldkonda lahendada.

Rebane on loom, kes hoolitseb alati ka oma tuleviku eest. Ta võtab vastu kõik toidu, mis talle antakse, kuid enne sööma hakkamist, rebib ta saagi tükikesteks ja peidab toidupalakesed laiali, et hiljem oleks söögipoolis olemas. Alles siis, kui see tähtis toiming on tehtud, asub ta sööma. Samal ajal varjab ta suure hoolega oma saaki, pöörates keha üht- ja teistpidi ning vajadusel ka tagumikku ette keerates sellele, kes peaks teda segada julgema. Rebane istub meelsasti pähe ja virutab vajaduse korral ka tagumiste jalgadega nii, et konkurendid suure kaarega eemale lendavad.

Kui sinu vaimseks loomaks on rebane, võib elu keerdkäikudest ja õppetundidest õppimise viis eksitav ja vaevaline tunduda. Kasutamaks rebase tarkust kõige paremini, hoia tugevat huumorimeelt. Kuna rebane on väga tundlik loom, võib öelda, et tal on lausa telepaatiline võime, sest ta ilmub vaatevälja juba ainuüksi temale mõeldes. Kindlasti ei tohiks rebase kuuldes rääkida tema pahandustest ja ulakustest, näiteks jalanõude röövimisest, laua alla pissimisest või aknast välja hüppamisest, sest nii ta siis kindlasti ka mõne tunni möödudes teeb. Ta on loom, kes mõistab suurepäraselt infot, mis käib tema kohta ja vastavalt sellele ta ka käitub.

Rebases peituv jõud on suurepärane abiline arendamaks oma võimet leida kõige teravam ja targem lahendus igale ette tulevale probleemile. Eriti soovitav on rebase abiga töötada oma unistuste kallal.

Rebases peituv jõud on suurepärane abiline arendamaks oma võimet leida kõige teravam ja targem lahendus igale ette tulevale probleemile. Kui sa tunned end nõrga ja kaotajana ning vajad abi, kutsu rebase vaimu ja luba tal end juhendada.

Rebane on ööloom, kes on kõige aktiivsem just pimeduses. Temaga koos üleval olemine ja ööpimeduse nautimine viib sind lähemale oma looduslikule seisundile. Just öisel ajal võid pääseda ligi oma intuitsioonile ja loomingulisusele ning lahendada päevase elu probleeme. Eriti soovitav on rebase abiga oma unistuste kallal töötada, sest selle looma peen taju ja huumorimeel aitavad unistustel vabalt ja loominguliselt realiseeruda.

Rebane on tihti seotud ka maagia tumeda poolega. Paljudes kultuurides nähakse rebast kui ebasoovitavat märki mõne projekti või püüdluse algatamisel. Mõnes Ameerika põlisrahvaste uskumuses omistatakse rebasele ka negatiivset võluvõimu. Rebast peetakse pimedate maagiliste jõudude kandjaks.

Hiina kultuuris on aga levinud libarebaste usk, mille järgi käib ilus naine rebaseks moondatuna öösiti mehi ahistamas ning neid võlumas ja nii kuni mehe surmani. Naine teeb seda eelkõige neile, kes on rebast kui naist sügavalt haavanud ja solvanud.

Keldidki teadsid rebast kui kujumoondajat, kes vajadusel märkamatult ilmus või kadus. Rebastega ratsutasid metshaldjad.

Väeloom ilmub mingi kindla sõnumi või ülesandega, kui eesmärk saab täidetud, siis ta lahkub. Väelooma kutsutakse siis, kui on vaja juhatust.

Rebane kui märk

Kui unistad rebasest võib see olla märk, et sul on vaja endasse sisendada teatavat tervendavat kavalust, nutikust ja tarkust ning õppida märkama enda ümber olevat ohtu. Kohtudes tundmatu ümbruse või olukorraga, on rebase esmaseks reaktsiooniks taganeda. Seejärel kuulatab ta ohutust kaugusest ja hindab olukorda. Kui olukord jääb segaseks, liigub ta vajadusel lähemale. Rebane ei lähene kunagi otse, vaid käib ringiratast ümber ohukolde, tulles aina lähemale ja lähemale.

Veel võib rebase märk näidata vajadust ühendada endas kavalus ja tarkus, et lahendada edukalt elus ette tulnud olukord. Rebase ilmumine manitseb oma mõtteid jälgima ja vajadusel ka varjama, diskreetne olema ning sündmusi eemalt kuulama ja jälgima. Kui rebane ilmub unenäos, näitab see teatud üksildust ja isoleeritust.

Rebane on eraklik loom, ta ei ela karjas, vaid saab üksinda suurepäraselt hakkama. Ainult paaritumise ajaks valib ta omale kaaslase, kellega koos pojad üles kasvatatakse. Sügisel lähevad nii lapsed kui ka vanemad oma teed ja alles kevadel võivad armastajad taas kokku saada.

Rebane kui lemmikloom

Rebast ei ole võimalik kasvatada ja õpetada nagu koera hoolimata sellest, et ta on koerlane. Rebast ei tohi karistada pahanduste eest, temaga ei tohi riielda, sest seda ulakamaks ja järjekindlamaks ta oma pahanduste tegemisel muutub.

Kindlasti ei ole mõtet teda ninapidi oma pissilompi suruda lootes, et ta oma häda enam tuppa ei tee. Vastutasuks sellise kasvatusmeetodi eest hävitab ta vähemalt ühe diivani, mis tuleb seejärel kohutava haisu pärast välja visata. Kui te pärast seda intsidenti olete õppust võtnud ja suhtute tema sigadustesse ülima rahu ja külma kõhuga, jätab ta suurte haisvate lompide tegemise toapõrandale.

Rebasega käib kõik vastupidi - tema kasvatab teid ja teie pereliikmeid.

Kui teil on plaan võtta koju elama päris elus rebane, peate arvestama, et teie ei kasvata teda. Kõik käib vastupidi, rebane kasvatab teid ja kõiki teie pereliikmeid. Rebane tarib kõik laiali vedelevad asjad oma urgu – kindlasti ei ole meeldiv külaliste kotte ja jalanõusid õhtupimeduses või vihmasajus aeda otsima minna. Eriti diplomaatiline peate olema juhul, kui tahate rebast nööri otsas jalutama õpetada. Kaelarihma kaela panek on juba omaette etendus. Peamine on jääda rahulikuks ja säilitada täielik ükskõiksus kõigi tema häälitsuste suhtes, mis võivad ulatuda urisemisest kuni kriiskamise ja vingumiseni. Varuge aega ja meelerahu! Ei ole mõtet teda taga ajada, vaid pigem rahulikult oodata, kuni ta ise juurde tuleb. Kaelarihma saab kaela umbes viie kuni kuue katsetusega.

Rebane on tõepoolest väga tundlik ja peene tajuga loom. Juba ainuüksi korraks tema peale mõtlemisest piisab, kui juba ta ilmubki kuskilt peidukohast jälle välja. Käib tiiru ära ja justkui küsib: „Noh, mis sa minust siis tahtsid?"

Kui oled valinud rebase omale teejuhiks, või õigem oleks öelda, kui rebane on sind omale kaaslaseks valinud, saad tunda tugevaid emotsioone. Kui rebane on mängulises ja heas tujus, ei ole talle võrdset – tema keha paindlikkus, liigutused ja hüpped, tema saba asendid ja erinevad näoilmed näitavad, kui võrratu olend ta on. Rebasel on ligi 30 erinevat häälitsust, need ulatuvad naljakatest vingumistest ja virinatest kuni verd tarretama panevate kriiskamisteni, mida saab kuulda siis, kui ta talvel paaritumise ajal teiste rebastega suhtleb.

Rebane on loom, kes vajab palju ruumi, jooksmist ja pikki jalutuskäike. Talle meeldib trikke teha, õlale hüpata ja pähe istuda. Pähe istub ta nii, et tema saba ripub üle su nina. Kui võtad endale rebase, siis ära imesta, kui leiad padja alt mõne surnud hiire, konna, muti, kanamuna või räime. Rebane on lahke loom, kes jagab meeleldi oma toidupalasid ja ootab siis kannatlikult, et sa need ikka ära sööksid. Vähemasti tee siis nägu, et sulle tõepoolest maitseb tema toodud saak! Ööseks ronib rebane meelsasti voodisse ja tõmbab end jalutsis kerra. Rebase kohalolek mõjub kui tõeline ravim ja tervendaja!

Igast loomast võib saada sinu hingeloom. Loom, kes on sulle kaaslaseks ja teejuhiks. Võta vaid aega – keskendu, tunneta ja leia ta üles! Sinu elu saab täiesti uue mõõtme, see on võimas tunne!