Eksperdi sõnul ei olnud tema kapjade eest hoolt kantud umbkaudu kümme aastat. Kabjad olid keerdunud, mis tegi liikumise ponile pea võimatuks. See ükskik poni oli "varjupaiga" seinte vahele ära peidetud ja keegi ei olnud kursis tema tervisliku seisundi ning heaoluga. Kui päästjad kohale jõudsid, jõuti ühiselt järeldusele, et "varjupaigast" päästetakse ära peale pildil oleva poni ka kõik teised loomad. See õnnetu loom ei olnud ainukene, kes leiti. Loomad leiti lausa põvekõrgusest sõnnikuhunnikust.
Loomad vaadati üle ning selgus, et nende tervislik seisund oli šokeeriv. Mõlemad loomad olid surmale väga lähedal, sellises seisundis olekid nad vastu pidanud veel vaid mõne nädala. Šetlandi poni kaalus vaid 70 kilogrammi, kuid normaalkaalus oleks ta pidanud kaaluma ligi 200 kilogrammi. Loomad pesti puhtaks, nende karv korrastati ja nad said vajaliku ravikuuri.
Väändunud kapjade tõttu olid poni Poly liigesed kahjuks juba vigastada saanud. Järjepidev ja tasakaalukas treening ning taastusravi on vältimatu, et poni tulevikus normaalselt kõndida saaks. Kahjuks ei ole teada, kas ta seda enam suudab.

Vaid mõne päeva möödudes oli näha, et loomad tundsid end palju paremini. Eelmist omanikku ootab loomade julma kohtlemise tõttu ees võimalik vanglakaristus ning suured rahatrahvid.

Allikas: gohappiest.com