Ülemöödunud pühapäeval logistasid kaks pruun-harjasvöölast, ema Saiba ja tütar Samuum, öö jooksul lahti õuepuuri ukseriivi kinnituskruvid ja läksid maailma uudistama, teatas Tallinna loomaaed enda Facebooki lehel.

Saiba tabati juba põgenemispäeval, kuid Samuum kaevus elevandimaja alla ja redutas seal, tulles maa peale vaid öösiti. Nädala jagu päevi kaeti talle rikkalik toidulaud avatud eluspüügilõksu, et ta harjuks seal käima.

Viimaks, selle nädala algul, seati lõks töökorda, toitu enam ei pandud, käivitusmehhanismi juurde jäeti vaid sulavõiga ülevalatud loomakont ja hommikuks oligi harjasvöölane sees. Talitajate sõnul nägi Samuum päris räsitud välja, kuigi nälga ta kannatama ei pidanud.

Naaritsapere liigutav taaskohtumine

Kotletimaia naaritsa Rosina ja tema sel nädalavahetusel Hiiumaalt kinni püütud ning loomaaeda toimetatud kolme poja kohtumine oli liigutav. Nädalapäevad lahus olnud loomad tundsid üksteist ära ja olid kohtumise üle silmnähtavalt rõõmsad. Rosin ja tema kaks emast poega kolivad naaritsate sugu edasi kandma Prantsusmaale, isane poeg aga leiab endale paarilise Tallinna loomaaias.

Kakkude uuendatud ekspositsiooniossa Veskimetsa veerel koliti kesknädalal sisse kõrvukrätsud, lumekakud ja habekakud. Igale liigile on kujundatud elupaik just tema vajadusi silmas pidades.

Nelja-aastane Tallinna loomaaias koorunud isane mustluik on Klaipedast juuni alguses saabunud mustluikede seast nooriku välja valinud ja pulmad on nüüdseks täies hoos. Linnutiikide ala murul ja põõsaste vahel võib näha väiksemat emalindu ees ja suuremat uhkelt seljale tõstetud tiibadega isalindu tema kannul ringi patseerimas. Pesakohtki on juba välja valitud.

Loomaaia meenepoes on saadaval loomaaia asukaid tutvustav seiklusvihik "Saame tuttavaks. Tallinna loomaaed". Paljusid loomi lausa nimepidi tutvustavas raamatukeses on hulgaliselt fotosid ja põnevaid nuputamisülesandeid.

29. juulil, rahvusvahelisel tiigripäeval saabuva nädala reedel, pääsevad kõik tiigrikostüümi või -maskiga külastajad terve päeva jooksul loomaaeda soodsalt, kaheeurose pääsmega. Õhtupoolikul kõnelevad maailma suurimast kaslasest Aleksei Turovski ja Mati Kaal, vihtuda saab line-tantsu, avatud on heategevuslik tiigrikohvik. Täpsem info loomaaia kodulehel ja Facebookis.