Metsloomaühing asus asja kohe uurima. Juba eile õhtupoolikul asusid kaks vaprat loomasõpra Eli Unga ja Õie Ehasalu Türi valda "kurejahile". Kohale jõudes ilmnes, et tegemist on valge-toonekure pojaga, kes alles loob sulgesid. Just see oli põhjus, miks ei suutnud see väike pojake korraga üle 6-7 meetri lennata. Selle sügise esimene hädaline oli leitud ja naised asusid pojakest kinni püüdma.

Nagu arvata võis, ei olnud lind eriti koostöövalmis ja püüdis päästjate käest plehku panna. Metsloomaühingu liikmed olid aga oma töös osavad ja lind aeti talu hoovile, kust ta võrgu abil ka kinni püüti. Eli sõnul oli poeg kätte võttes ootamatult rahulik ning ei rabelenudki.

Tänaseks on lind Harjumaa piirkonnajuhi Eino Roosioksa hoole all. Eino arvab, et see valge-toonekure poeg pole võimeline sellel aastal rändele minema, mistõttu kannab Eesti Metsloomaühing hoolt, et lind saaks endale talvitumiseks sobiva talvekorteri. Ka toitu on tal vaja.

Toonekure vabastamine toimub ilmselt aprillikuus, kuid toiduraha, mis tema ülalpidamiseks kulub on 45 eurot ühes kuus. Toonekurg sööb ühes päevas lausa 1,5kg lihasaaduseid. "Vahelduse mõttes saavad toonekured aeg-ajalt ka kala, kuid seda meil praegu ei ole," sõnab Eesti Metsloomaühing. Lisaks kaasnevad linnu ülalpidamisega ka muud kulud, näiteks aluspanu, sobiva aediku ehitamine, valgustus jne.

Eelmisel aastal aitas ühing talve üle elada lausa viiel valge-toonekurel ning suure tõenäosusega tuleb ka sel aastal abivajajaid juurde. Selleks, et metsloomaühing saaks hätta sattunud loomi ikka aidata ning nende ravi-ja toiduarved tasuda, on ühing tänulik iga panuse eest, mida loomasõbrad loomade heaks teha saavad!

Eesti Metsloomaühingu tegevust saad toetada annetustelefonidel:

9009933 - annetad 5€
9009955 - annetad 25€

Pane tähele, et helistades tuleb kogu jutt ära kuulata, sest muidu annetust ei toimu. Oma panuse saab anda ka ülekandega Eesti Metsloomaühingu kontole EE952200221067573100. Kui soovid abistada just seda väikest toonekurepoega, siis kirjuta selgitusse "Toidu ja ravikulud või valge-toonekure talvitustoetus."