Teadlaste poolt tehtud uurimistööd heidavad valgust sellele, kuidas mõtlevad primaadid, et selle kaudu leida selgitusi keele kujunemisele inimeste maailmas. Näiteks kasutavad primaadid liigikaaslaste hoiatamiseks spetsiaalseid hoiatushüüde. Elevandiluuranniku metsades tehtud lindistused näitavad, et näiteks ahvikeelne hoiatus krak tähendab, et leopard on lähedal, aga hüüe hok, et lähedal on kotkas.

Lisaks kasutavad primaadid sõnades lõpuliidet oo, juhuks, kui vaja anda hoiatust väksemast ohust. Seega krak-oo tähendab, et tuleb olla tähelepanelik ohust, mis varitseb altpoolt, näiteks puude all liikub leopard. Hok-oo tähendab, et tuleb olla alarmeeritud ohust, mis läheneb ülaltpoolt.

Sierra Leones uuriti Tiwai saarel elavaid primaate. Teadlased leidsid, et samadel hüüdudel olid hoopis teised tähendused. Kui valitses kotkaoht, siis oli võimalik kuulda palju hok-hüüdu, aga samas ka krak-hüüdu. See oli üllatav, sest krak tähendab tavaliselt leopardiohtu.

Vihje, millest võib olla tingitud selline lingvistiline erinevus, leidsid teadlased tulenevat asjaolust, et Twai saarel pole leoparde. Teadlaste järeldus oli, et kui ohtu allpoolt, puude vahelt, karta pole, siis krak-hüüdu kasutatakse hoopis üldise alarmina.

Seega kasutavad primaadid hoiatushüüdusid erinevalt, tulenevalt geograafilisest asukohast. Kui siinkohal tuua võrldus inimkeelega, siis näiteks inimesed kasutavad samamoodi ühe keele piires erinevaid dialekte. Ühel sõnal võib piirkonnast tulenevalt olla mitu eri tähendust.

Ahvid on nagu inimesedki, oma keskkonnaga väga hästi kohanenud, seejuures kasutades omavahelises suhtluses keelt, mis tagab efektiivsemalt ellujäämise.

Seoses sellega, loomariigis peavad primaadid seisma silmitsi mitmete ohtudega, mis võivad lähenda nii maa pealt kui õhust, kasutavad Elevandiluuranniku Tai metsas elavad primaadid lihtsalt spetsiifilisemat sõnavara.

Sõna krak kasutatakse siis, kui leopard on lähedal, aga kui on läheduses vaid üks suur oht, mille pärast muret tunda, siis pole oluline, kas kas Tawai ahvid ütlevad krak või hok, mõlemad hüüud hoiatavad õhust läheneva kotkaohu eest.