Unikaalne muster

Pixabay.com

Tiigrid on ainukesed suured kaslased, kel kaunistavad kasukat uhked triibud. Igal tiigril on erinev muster, mille järgi saab kindlaks teha, millise loomaga tegu on. Need aitavad kaslastel ka ümbruskonda sulanduda, mille tõttu on saakloomal neid raske märgata.

Valged täpid

Tiigritel on kõrvade tagaküljel musta karva sees valged täpid. Teooriad räägivad, et need aitavad tiigrikutsikatel oma ema pika rohu sees märgata ja talle järgneda.

Veeloomad

Tiigrid ei karda vett ning nad armastavad jões või järves supelda, et pääseda kuuma ilma eest.

Tiigrikutsikad

Pixabay.com
Tiiger leiab poegimiseks peidupaiga üldjuhul kas pikas rohus, koopas või kivide vahel. Nad sünnivad pimedatena, seega on oma emast täielikult sõltuvad. 15-kuuselt võõranduvad kutsikad emast, leiavad endale oma territooriumi ja alustavad iseseisvat elu.

Iseseisev eluviis

Tiigrite eluiga on 14 aastat. Kui nad suureks kasvavad ja emast võõranduvad siis veedavad nad suure osa oma elust üksinda. Nad on iseseisva eluviisiga ning peavad ka jahti üksinda.

Territoorium

Nende suurte kaslaste territoorium varieerub kahekümnest kilomeetrist kuni 400kilomeetrini. Ümberkaudsete tiigritega hoiavad nad ühendust lõhna abil.

Õine nägemisvõime

Tiigrid näevad öösiti kuus korda paremini kui inimesed, mis võimaldab neil pimedas edukalt jahti pidada. Tiiger jahib üldiselt sigu ning põtru, kuid ta on võimeline ka endast suurema saaklooma ära tapma.

Väljasuremisoht

Alles jäänud alamliigid on Sibeeria, Lõunahiina, Sumatra, Indohiina, Malai ja Bengali tiiger. Arvatakse, et nendest umbkaudu 3000 kuni 4500 indiviidi on veel vabas looduses alles. Tiigrite elupaikade hävitamise tulemusena on 96% tiigrite loomulikust elukeskonnast 100 aasta jooksul hävinenud.

Turg

Rahuldamaks suurenevat turgu tiigri kehaosadest tehtud ravimitele Aasias kütitakse tiigreid illegaalselt palju.

Allikas: Discover Wildlife