Armunooled

Kui Amori nooled kaunistavad vähenõudlike inimeste romantikamaastikke, ootab armastust otsivaid tigusid tõeline nool: armunool.

Mõnede teoliikide juures on sellised organid arenenud konkreetselt eesmärgil – et seksi käigus kaaslast haavata ja kontrollida. See on nagu täiendav suguline relv hermafrodiitse partneri domineeriva ja vägivaldse poole käes. Armunooled koosnevad kaltsiumist või kitiinist, ja neid on erineva vormiga, alates lihtsatest koonusekujulistest ning lõpetades massiivsete teravate ja hambuliste tarinditega.

Euhadra quaesita tigu, kes kasutab paaritumisel “armunooli”.

Apofallatsioon

Kui teiega on toime pandud apofallatsioon, on see väga kahetsusväärne. See tähendab, et te seksuaalpartner on te peenise otsast ära närinud.

Kahe nälkja paaritumistanst. Raevuka paaritumise käigus võivad nad oma peenisest ilma jääda.


Funktsionaalne nekrofiilia


Nekrofiilia akt (s.t seksimine kas sama või erinevast soost liigikaaslasega, hoolimata asjaolust, et viimane on surnud) on loomariigis tegelikult üsna tavaline ja seda eriti lindude ja selgrootute juures.
See on hämmastav nähtus ja bioloogidel on sageli raske selle toimumisele põhjendusi leida. Kuid vähemalt ühe Amazonase konnaliigi puhul on elutu kehaga seksimisel selged bioloogilised eeliseid. Selgub, et "frankenkonna pruudid" on tegelikult võimelised looma elujõulisi järglasi!

“Mitte täna õhtul, mul pea valutab”

"Mul on peavalu, sest sa pussitasid oma terava peenisega korduvalt mu laupa," ütlevad nimetu selgnäsalase liigi liikmed, kes elavad Vaikse ookeani lõunaosa toopilistes vetes.

Kuigi selle põneva käitumisviisi täpset mehhanismi ei osata veel täielikult selgitada, on bioloogid avastanud, et pussitavad selgnäsalased (Siphopteron –i perekonna liikmed) edastavad kemikaaliannuse otse oma seksuaalpartneri aju närvikeskusesse. See neurokeemiline kaaperdamine muudab vastuvõtva poole käitumist viisil, mis on pahategijale kasulik.

Enesekastreerimine ja kannibalism

Kastreerimine: Isastel Tidarren –i ämblikel on väga suured suguorganid (neil on kaks peenist ehk pedipalpi). Nad hakkavad neid keerama ja kruttima ja teevad seda seni, kuni suguelundid kehast eralduvad ja ämblikud ongi oma koormast vabanenud. Need isased on nüüd funktsionaalsed eunuhhid, ent sigimine on endiselt võimalik.

Mõlemat pedipalpi saab sisestada koos seemnerakkudega emase ämbliku suguavasse. Kui see paigutub emases piisavalt sügavale, võib see toimida ka paarituskorgina, takistades teistel isastel temaga paaritumise. Lisaks saab isane kulutada osa äsjaleitud värskest energiast „oma“ emase valvamisele, kandes hoolt, et äramurtud genitaalid jäävad täpselt sinna, kuhu ta nad pani.

Kannibalism: See on ehk kõige tõsisem seksi puudutav perverssus loomariigis: kui tegu tehtud, pistetakse partner nahka. Ühe ämblikuliigi emased eritavad oma suguavast kleepuvat ainet, mida saab kasutada pahaaimamatute armunäljas kosilaste enneaegsesse surma meelitamiseks. Kujutage ette elusuurust kleepuvat lõksu oma alakehas. Nende daamide jaoks on see kaudne viis tagamaks, et neil hiljem suupiste käepärast oleks.

Allikas: iflscience.com