Viimase mõnesaja aasta jooksul on räägitud ühtekokku 5,557 imetajast, kes kunagi meie planeedil elanud on. Selle numbri sisse kuuluvad nii maailma kõige suurimad loomad kui ka nahkhiireliik, tagasihoidlik kehakaal on võrreldav pisikese kimalase omaga. Siiski leiavad teadlased igal aastal aina uusi imetajate liike. Nende seas ei ole mitte ainult maailma kõige kaugemates paikades elavad imepisikesed olendid, vaid mõnikord satub nende sekka ka päris suuri imetajaid.

"Kui tahame aru saada maailmast, kus elame, on äärmiselt oluline leida uued liigid üles enne, kui need planeedilt sootuks kaovad, sest väljasuremismäärad kasvavad pidevalt," selgitab uuringut juhtinud Molly Fisher.

Arvutuste käigus jõudsid teadlased järeldusele, et tõenäoliselt elutseb meie planeedil veel umbkaudu 303 senini tundmatut imetajaliiki. Kuna troopikas elab kõige rohkem erinevaid imetajaliike, on seal ka kõige rohkem seni meile tundmatuid imetajaid. "Me eeldasime, et troopikas on avastamata liike kõige rohkem, sest seda piirkonda on ka kõige vähem uuritud," kommenteerib Fisher tulemust.

Andmetest selgus, et väga palju seni avastamata liike elutseb ka Palearktise riikkonnas, mis on maakera kõige suurem riikkond. Palearktise piiresse jääb kogu Euroopa maismaaline osa, Aasias Himaalaja mäestikust põhja poole ja Põhja-Aafrika.

Allikas: iflscience.com