Üks suur ja jõuline imetaja ei allu inimese tahtele kunagi pelgalt sellepärast, et ta seda soovib. Elevant on metsloom, kes ei ole loodud tegema trikke, esinema tsirkuses või pakkuma inimesele "vahvat" sõitu.

Elevandid, kelle seljas Tais ning paljudes teistes eksootilistes riikides sõita saab, elavad väga õnnetut elu. Nende loomade minevik on olnud sünge ja täis pisaraid. Alguse saab see juba väiksest peast, kui elevandibeebi vägisi oma ema juurest ära võetakse. Oma perekondi ei näe need loomad enam kunagi. Väikese beebid aheldatakse esmalt kettidega kinni, et nad ei põgeneks. Loomad on hirmul, kogevad meeletut ärevust, on stressis ja tunnevad oma perekonnast puudust. Seejärel algab treenimisprotsess. Väikesed beebid allutatakse vägisi inimese tahtele, et meelelahutuse eesmärgil nendega hiljem äri teha. See ei käi läbi positiivsete meetodite, vaid puhtalt vägivalla ja hirmutamise läbi.

Treenimine on õõvastav protsess, mille käigus seotakse loom grupi "treenerite" poolt kinni, teda väänatakse ebaloomulikesse poosidesse, pekstakse ja tehakse kõik vajalik, et loom surmahirmus inimesele alluks.


Treenimisel kasutatakse spetsiaalset konksu, bullhooki, et elevandivasikat kontrollida. Treenimine võib endas hõlmata ka looma näljutamist ja magamatust. Mõnikord lõppeb asi ka elevandi tapmisega. 8kuune vasikas Ricardo eutaniseeriti aastal 2004, kuna ta kukkus treeningu käigus alla kõrgelt platvormilt, kus tal seista kästi. Ta murdis kaks jalga. Mõned aastad varem uppus kolmeaastane elevant, kuna ta üritas meeleheitlikult treeneri bullhooki hoopide käest põgeneda.

Sellist meetodit kasutatakse Tais ning paljudes teistes maades, kus elevandisõit või elevandi tööjõud sage nähtus on. Pikk treeningprotsess on piinarikas nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt. Oma perekonnast võõrutatud elevandibeebid elavad üle meeletuid kannatusi ja piinarikas treenimismeetod purustab loomade isiksuse ja iseloomu.

Vaata täispikka videot SIIT.