Linnuke on vaid umbkaudu 15 sentimeetri pikkune. "Peale vaadates sobiks ta ideaalselt kapiservale sisustuselemendiks või lapsele kaisuloomaks," iseloomustab Eestimaa Loomakaitse Liit oma vahvat hoolealust ja lisab, et tegelikkuses on selle linnu koht loomulikult vabas looduses, kuhu loodetakse ta lasta kohe, kui kakk on saanud vajaliku ravi.

Pealtnäha armas, kuid kurja pilguga röövlind jõudis Imeloomade Seltsi hoole alla, kel on just röövlindudega tegelemiseks enim kogemusi ja oskuseid. Esmasel ülevaatusel suuri vigastusi ei leitud, kuid kahjuks ei suuda kakk veel lennata. "Ilmselt olid lennu peatanud kõrghoonete aknad," märgib Eestimaa Loomakaitse Liit oma Facebooki postituses ja lisab, et suured läikivad pinnad saavad igal aastal lausa tuhandetele lindudele saatuslikuks.

Tiivulised ei oska neid märgata ja lendavad suure hooga pea ees vastu akent. Tugevamad neist taastuvad suurest hoobist kiiremini ja lendavad peatselt oma teed, kuid kahjuksi ei lähe kõigil nii õnnelikult.

Stockmanni lähistelt leitud abivajaja tundub õnneks aga olevat nende seas, kel on võimalik sellest hoobist taastuda. Nii pea, kui ta on taas võimeline iseseisvalt hakkama saama, viiakse lind sobivamasse keskkonda ja lastakse vabaks. Taastumiseks ja paranemiseks vajab ta aga spetsiaalset toitu ja ravimeid.

Miks see linnuke üldse kesklinna sattus, on ainult oletatav. "Usume, et tegemist võib olla põhja poolt meile talvituma tulnud kakuga, kes üle lahe lennates leidis end natuke veidratest tingimustest," kirjutab liit. Värbkaku loomulikuks elukeskkonnaks on tegelikult okasmets või okas-segamets. Tema toidulaud koosneb peamiselt närilistest ja värvulistest.