Öösel, umbes kell 2.30 kohaliku aja järgi näitas udune otsepilt St. Paulist väikest varjukuju, kes hoogsalt mööda 25-korruselise hoone seina üles kiirustamas oli. Jahmunud inimesed, kes juhtumit pealt nägema juhtusid, hoidsid hinge kinni samal ajal kui pesukaru selle tippu jõudis. Twitteri kasutajad, kes teisipäeval tundide kaupa hulljulge pesukaru ponnistusi jälgisid, hingasid kergendatult, kui pesukaru lõpuks tervena katusele jõudis.

Kogu draama sai alguse pärast seda, kui hooldustöötajad loomakese ühe St. Pauli kontorihoone katuselt eemaldasid. Seejärel suundus loomake kõrvaasuva UBS torni juurde, mis on üks linna kõrgemaid ehitisi. Inimesed märkasid teda ja õigepea oli loomakesele loodud ka oma Twitteri konto, kust huvilised vertikaalset seina mööda ülesroniva pesukaru ponnistusi jälgisid.

Linnapea Melvin Carter kinnitas pesukaru-vaatlejatele, et abi on teel. Kuna pilvelõhkujal pole avatavaid aknaid ja rõdusid, said kontoritöötajad üksnes murelikult pealt vaadata, kuidas pesukaru ronimist jätkas. 23. korrusel peatus ta hetkeks ja tegi väikese uinaku.

Õhtu saabudes tundus korraks, et pesukaru hakkab alla ronima, ent siis pööras ta otsa ringi. Kartes, et loom on lõksu jäänud, pakkusid Twitteri-kasutajad välja hulgaliselt nutikaid lahendusi – nende seas oli näiteks ka idee saata üles kuumaõhupall, millega pesukaru ohutusse paika toimetada.

Lõpuks polnud selle järele vajadust, sest pesukaru jõudis omadel jõududel hoone katusele.

Hoone omaniku, UBS Finantsteenuste teatel püüdsid linna ohutus- ja järelvalveameti liikmed pesukaru kinni ja pärast „maitsvat kassieinet“ pisteti ta turvaliselt puuri, viidi linnast välja eramaale ja looduskaitseameti esindajad lasid ta vabasse loodusesse.

Allikas: edition.cnn.com