1. Lapsed armastavad sind tingimusteta

Ka lemmikloomad jagavad oma pereliikmetele tingimusteta armastust. Neil on sinu jaoks alati aega, nad ei teeskle ja nad ei nõua sinult otseselt midagi vastu.

2. Väikesed lapsed on armsad

Samamoodi on armsad ka lemmikloomad. Pealegi, kui lapsed kasvavad suureks ja neist saavad vihased teismelised, siis lemmikloomad jäävad alati armsaks, nad ei hakka vastu ja ei häbene sind oma teismeliste sõprade ees.

3. Lastega on võimalik vestleda ja nad kuulavad sind

Lemmikloomadki oskavad kuulata. Koerad vaatavad sulle pea viltu otsa ja kassid liigutavad kõrvu, kui sa nendega räägid. Ehkki nad ei suuda inimkeeli vastata, avaldavad nad oma vaikivat toetust ja mõistmist.

4. Lemmikloomade järelt tuleb koristada

Jah, koerad armastavad oma mänguasju mööda elamist laiali vedada, kuid võrreldes lastega ei tule nende järelt nii palju koristada. Vaevalt leidub koera, kes suudaks värvidega toaseina ära määrida, plastiliiniga raamatute lehed kinni kleepida või kallihinnalisi mänguasju lõhkuda.

5. Lapsed ütlevad asju, mida sa kuulda tahad

Lemmikloomad teevad sedasama, aga oma vaikival viisil. Vahel me küll soovime, et lemmikloom avaldaks meile omi mõtteid, aga vaikus on siiski parem kui lärm ja kisa. Me saame loomadele rääkida oma muredest, nad ei sega jutule vahele ega ei hakka haigutama ja mujale vaatama, kui nende meelest räägitu liiga igav on.

6. Lemmikloom nõuab aega ja temaga peab väljas käima

Jalutamine ja mängimine on lemmikule vajalikud, et ta õnnelik oleks. Kui lemmikloomal on kõht täis ja liigne energia maha laetud, teevad nad meeleldi seda, mida peremees tahab. Nad nõus õhtu jooksul isegi diivanil lebama ja tukkuma sel ajal, kui peremees filmi vaatab või raamatut loeb.