Sea aastal sündinud inimesed (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019) on üldiselt ausad ja usaldusväärsed. Nad on pühendunud ja teiste suhtes tolerantsed ning lahked, kohati häbelikud ja hellad, kuid samas impulsiivsed ja võivad väga kergesti ärrituda.

Seatud eesmärkidest hoiab Siga kümne küünega kinni. Eesmärkide saavutamisel on nad väga enesekindlad ja janunevad alati uute teadmiste järele, mis aitavad neil neid saavutada. Materialistlikud ambitsioonid aga muserdavad neid. Sead võivad pühendada kogu oma elu mingile üllale eesmärgile. Nad on edukad rahanduse, meelelahutuse ja juura valdkondades.

Alanud aasta ei ole Seale endale just kõige lihtsam, sest kaks siga vaatavad omavahel tõtt. Sel aastal võivad nad sattuda konkurentsi nii tööl, sõprussuhetes kui ka armastuses. Siga võib leida end mingist vanast mustrist. Kord juba ära katsetatud, veendub ta jälle, et see ei toimi. "Näib, et töökarjääri loomine ja arendamine käib üle kivide, kändude, seega naudi pigem mõnusaid koosviibimisi lähedastega, mine reisile," vahendab Seeder. Sea energias on sel aastal väga palju Vee energiat ja see tekitab segadust, hirmu. Siga võiks tähelepanu pöörata oma sisemisele tasakaalule ja tuua oma ellu enam Puu elemendi energiat.

Siga sobib kõige paremini kokku sea, lamba ja jänesega.

Legendi järgi korraldas müstiline Nefriitkeiser 12 looma vahel võidujooksu Taevaliku Mere ühest otsast teise. Osalema olid kutsutud kõik kuningriigi loomad, kuid võita said vaid kaksteist. Siga lõpetas viimasena, sest ta oli vahepeal söönud ja magama jäänud. Sellest tuleb ka ütlemine ,,laisk nagu siga”.

Allikas: Wikipedia, seeder.ee