Kui keegi veel ei tea, siis olgu igaks juhuks öeldud, et tegemist on saates „Eesti otsib superstaari“ 6. hooajal 2. koha pälvinud võistlejaga. Lisaks laulmisele tegutseb ta ka modellina ja lööb sporti armastava naisena kaasa Nike'i esinduskaupluste reklaamikampaanias. Kõige selle kõrvalt on ta minu rõõmuks ka väga suur kassisõber.

Kuidas sai alguse sinu suur armastus kasside vastu?
Ma olen alati loomi väga armastanud, nii koeri kui ka kasse! Kasside puhul meeldib mulle nende isepäisus, aga samas on nad nii hellad ja siirad. Maailma parim tunne on õhtul pärast väsitavat päeva koju tulla, kui sind ootab pisike seltsiline, keda kaissu võtta.

Kas sa mäletad, milline oli sinu esimene kass?
Minu esimene kass oli halli värvi. Kutsusime teda Miu-Miuks. Mul on siiani alles pilt, kus istume isa ja õega jõulupuu ees, Miu-Miu süles. (Vaata pilti all! –Felix). Olin siis muidugi väga pisike ja palju temast kahjuks ei mäleta.
Kirjelda pisut oma praeguse kassi Lume saamislugu. Kuidas ta sinu juurde jõudis? Kas enne oli sul veel mõni kass? Minu andmetel võtsid sa 2015. aastal Valga kodutute loomade varjupaigast ka Nunnu.
Lume tõime me isaga täpselt aasta tagasi Paidest ühe armsa tüdruku pere juurest ja paremat kassi me ei oskaks tahtagi! Kutsume teda Lumi-Nukiks. Lumi on ta siis, kui ta on hell ja tahab tähelepanu, ning Nukiks muutub siis, kui saab mõne pättusega hakkama.

Nunnu osas on info õige – võtsime ta tõesti Valga varjupaigast. Paraku teda aga tervislikel põhjustel meie seas enam ei ole, kuid jääme teda alati mäletama kui meile väga-väga kallist pereliiget.

Milline on sinu kassi igapäevaelu? Mida talle teha meeldib? Kas tal on ka mõni lemmiktoit?
Lumi elab minu kodulinnas Tõrvas. Toidu osas ta väga ei pirtsuta – krõbinakauss on tal alati ees ja aeg-ajalt anname talle ka tema lemmikkonservi. Aga toit, mille peale ta täiesti pöördesse läheb, on värske kurk! See on ikka eriline lemmik. Saame alati naerda, et meie kass on ikka vegan.

Tema lemmiktegevuseks on akna peal lindude jälgimine, seda on vahva pealt vaadata! Samuti meeldib meile ka koos aias jalutada, aga üldiselt on ta siiski toakiisu.

Kohe üldse ei meeldi Lumele küünte lõikamine, kuigi selles ei ole vist midagi erilist. Olen kuulnud, et see ei meeldi üldiselt ka teistele kassidele. (Jaa, see on õudne! –Felix) Kas sul oleks jutustada mõni naljakas lugu või tore juhtum, mis teil Lumega on juhtunud?Lumel on üks kindel lemmikmänguasi, mille küljes on väike kõlisti. Sellega armastab ta eriti öösiti mööda maja rõõmsalt ringi joosta, mis muidugi “rõõmustab” ka meid väga. Ma ei tea, kas öösiti ongi hääled valjemad, aga seda on alati kuulda, kuidas ta, mänguasi hammaste vahel, mööda maja ringi laseb. Vot selline vahva komme on tal!

Kas sa panustad ka kuidagi laiemalt kiisude eluolu edendamisesse?
Jaa, olen päris mitu korda varjupaika külastanud ja ka pisut annetanud. Eks alati võiks rohkem, aga samas saab kõik alguse ikka ühest inimesest.
Mina Gertu Pabbol ja tema kassil külas.
Kui oluline üldse on sinu jaoks Eesti kasside elujärje parandamine?
Ikka väga oluline. Raske on vaadata kasse, kes on juba mitu aastat varjupaiga väikeses ruumis kinni ega saa seda tähelepanu ja hellust, mida nad vajaksid. Kui oleks võimalik, siis võtaksin kõik armsakesed endale!

Mida kassid sinu jaoks tähendavad, sümboliseerivad?
Kassid on minu jaoks kindlasti loomad, kes lisaks suurele hellusesoovile pakuvad (tihtipeale eneselegi teadmata) ka meile vastu nii-nii palju armastust ja hellust! (Täitsa õige jutt! - Felix)

Kas sinu arvates saab inimesi jagada n-ö kassi- ja koerainimesteks?
Eks ikka saab, aga minu arvates ei ole see väga oluline. Mingit kindlat määratlust selle järgi teha ei saa. Ja ma olen üsna kindel, et minu puhul selline määratlus ei kehti, olen ikka pigem n-ö mõlema inimene.

Kuidas tavainimesed saaksid/võiksid oma igapäevaelus kasside elu parandada?
Varjupaigas on väga palju toredaid kasse, kellest paljud on seal endale päris oma kodu oodanud juba mitu aastat. Võib-olla ta ootabki just sind! Kindlasti soovitaksin kassisooviga inimesel vaadata esmalt just mõnesse varjupaika. Võin öelda, et varjupaigast kiisut võttes on rõõm topelt suur!

Jaga
Kommentaarid