Austraalia suurlinnast Perthist pärit koer kuulub kohaliku loomakliiniku assistendile. Ta leidis Mooni juba väikese kutsikana ja kui ta koera ühel päeval tööle kaasa võttis, selgus lemmiku eriline iseloomuomadus. See empaatiline ja lahke koer on mänginud paljude abivajavate loomade elus olulist rolli.

Moon tervitab saba liputades kõiki õnnetuid patsiente, kes kliiniku uksest sisse kardavad tulla. Ta saadab nad julgustavalt arstikabinetini ja istub isegi toetavalt patsiendi puuri kõrval, kui selleks vajadus on. "Kui kliinikusse tulnud loom on haige ja nutab, istub Moon puuri kõrval ja lohutab loomakest. Ta on tohutult lahke iseloomuga," sõnab koera omanik Kate.

Neli aastat tagasi adopteeris Kate veel ühe abivajaja. Nende perre lisandus 3-jalgne kassipoeg Phoenix. Moon oli kassipoega kohates seitsmendas taevas. Ta ei suutnud oma õnne uskuda. Neist kahest said parimad sõbrad ning koer on olnud kassile igal viisil toeks. Kui Phoenix operatsioonist taastus, valvas Moon tema kõrval ööpäevaringselt. "Phoenix on talle justkui õe eest," kirjeldab omanik loomade suhet.

Selle nelja aasta jooksul on Kate toonud koju mitmeidki teisi hädas olevaid kassipoegi. Osad neist on olnud väga pelglikud, kuid Mooni toel tasapisi kohanenud ja julgust kogunud. "Kassipoja häält kuuldes kikitab Moon kõrvu ja jookseb kiiresti vaatama, kust tuttav hääl kostab. Ta armastab kassipoegi tohutult," räägib omanik.

Paljudel abivajavatel kassipoegadel on olnud keeruline minevik, nad on hüljatud, oma emast eraldatud ja Moon pakub neile emalikku hoolt ja armastust, mida kassid hädasti vajavad. Moon on neile justkui kasuisa eest. Läbi aastate on ta aidanud paljusid kassipoegi, kes on koera kõrval oma esimesed sammud astunud. Moon on pakkunud neile kõike seda, millest neil puudus oli.

"Tänaseks on ta olnud kasuisaks juba 74 kassipojale, kellest kaks elavad endiselt koos meiega ja ülejäänud on leidnud omale uue ja armastava perekonna," sõnab Kate.

Allikas: lovemeow.com