Uude koju ja kohe tööle

Domi hakkas Anneliga tööl kaasas käima, kui ta oli kolme ja poole kuune. Oli kohe selge, et Kullenga meeskond hoiab Domi ja Domi hoiab Kullenga meeskonda. “Domi on 100% taimlakoer – siin on ta kasvanud ja siin ta igapäevaselt tegutseb.” on Anneli rahul. Domi kohta võib öelda, et siin on tema teine kodu juba sünnist saadik ja igasugused siinsed nurgatagused on tal juba hästi selgeks saanud.
“See on meile kõigile nii loomulik, et ta siin on – enamasti mina ees ja Domi ustavalt järel.” on Anneli õnnelik.

25 hektarit seiklusteks

Domi on sõbralik, julge ja mänguhimuline. Koos Anneliga on koer läbinud ka kutsikakooli. Domi on väga liikuva loomuga koer ning perenaine Anneli on õnnelik, et tema töö on selline, kus nad saavadki väga palju koos ringi askeldada. RMK Kullenga taimla territoorium on ca 25 ha suur ning koguaeg on nad koos kusagil toimetamas. “Domi ei jää minust sammugi maha ja jalutusrihma ei ole ma tööl kasutanud kunagi”. Juba algusest peale on Anneli Domile öelnud, et Domi peab Annelil samuti silma peal hoidma, sest Annelil Domi silma peal hoida koguaeg aega ei ole, sest igal ühel oma tööülesanded. “Eks ta nii olegi, et tema iseloom õpetab ka mind oma iseloomu jälgima ja kujundama, ja kindlasti vastupidi ka” on Anneli uhke.

Kontoris ja põllul

Kui küsime Anneli käest, kuidas nende tööpäevad koos Domiga kulgevad, siis saame väga positiivselt üllatava vastuse. Anneli räägib “Veedan palju aega õues, kus suvekuudel minu peamine tööpäev märkamatult möödubki. Domi käib minuga igal pool kaasas ning on väga üksikud korrad, kui ma ta kontorisse kinnise ukse taha pean jätma. Näiteks siis, kui koolitamise (koolitamine tähendab kuuseseemikute istutamist põllule) aeg on ja ma teda põllule kaasa ei võta.” Nimelt on koolitusmasin suuremõõtmeline ja see võib Domi jaoks praegu, mil ta veel noor ja liiga uljas on, olla ohtlik. Traktoristil oleks väikest koera põllul raske märgata ja nii võib ka õnnetus väga lihtsasti juhtuda. “Pealegi meeldib talle praeguse kutsika-aruga neid kuuselapsi, mis koolituse käigus mulda saavad, üles kaevata” naerab Anneli. Anneli räägib veel, et nende tööülesanded taimlas ongi sellised, kus koer näeb ka oma osa - omast vaatevinklist muidugi. Nii saabki kuuseistikute kõplamisest põllul või põranda pühkimisest külviruumis teinekord üks ühine lõbus mäng, kus ühel pool Domi ja teisel pool töötaja, kel kõblas või hari käes. Urinat ja naeru on siis ka alati palju. Domile meeldib ka kuuseseemikute kastmissüsteem, millest on ta samuti teinud omale vahva mängu, püüdes veejuga suuga kinni püüda. Kuumal suvepäeval on see mäng muidugi väga värskendav ja mõnus ajaviide. “Paljud Domi tegemised ongi veel kutsikaliselt krutskised, aga läbi mängu see elutarkus tulebki, nagu inimeselgi.” on Anneli positiivne ja rahul.

Lõunasöögid on jagamiseks

Kui Kullenga taimlas algab lõunaaeg ja töötajad oma toidukotid välja võtavad, on Domi alati kohal. Olgu see siis vorstivõileib, puu- või köögivili, jogurtitops või termosega soe jook – Domi teab, kuidas see maitseb, sest alati jagub tükike ka tema jaoks. Anneli mainib, et teinekord on töötajatel kotis ka ekstra Domile pakitud viinerimaius või spetsiaalselt koerale mõeldud närimispulgake hammaste puhastamiseks. Sageli, nagu taimlakoerale kohane, on Domil hambus ka mõni männi- või kuusekäbi, mida ta ajaviiteks närib.

Kontoris on Domil oma pesa, kus ta puhkab. Tegelikult on nii, et Domi juba teabki, et nendest momentidest, mil Anneli kontorilaua taga istub, tuleb võtta puhkamiseks aega nii palju kui võimalik - iial ei tea, mil perenaine laua tagant taas püsti tõuseb ja ütleb: “Lähme!”. Paljudel Anneli kolleegidel on samuti kodus neljajalgne sõber ja alati on tore muljeid jagada ja lemmikutega kaasnevaid kogemusi vahetada.

Jänestega võidujooks

Anneli räägib, et teiste koertega läbisaamine on Domil väga hea, kuid töö juures tal väga palju koersõpru pole. Küll aga on taimlas mitu kassi. “Ühe kassi ajas Domi puu otsa, kes istus seal pärast päris pikka aega ja julges alla tulla alles siis, kui plats täiesti puhas oli. Ja alles mõni nädal tagasi jooksis meil siin kasvuhoonete vahel jänes, kellega samuti Domi vahvat tagaajamise mängu mängis.” meenutab Anneli lõbusat seika. Metskitse jälgi on samuti taimlas nähtud ning rebast, põtra ja karugi kuid nendega Domi veel kokku saanud ei ole. Küllaga arvab Anneli, et lõhna järgi ta juba üht-teist nendest aimab.

Lemmikpaikasid on palju

Domil ja Annelil on lemmikpaikasid tegelikult igal pool, kus nad koos olla saavad – kodus, tööl ja reisides. “Viimati käisime Domiga mere ääres ujumas, seal talle väga meeldis”. Samuti meeldib Domile nende maakodus. Seal saab koer palju ringi joosta ja pidevalt uusi lõhnu avastada. Igal õhtul käime Domiga pikal jalutusringil, mis paneb mõnusa punkti mööduvale päevale ja lõpetuseks eipelga Anneli ka tõsiasja, et igal öösel poeb Domi talle kaissu. Domi järjekindlust silmas pidades on selge, et üks lemmikpaik on sel vahval taimlakoeral veel soe ja pehme voodi ka.

Purina sarjas „Käpad tööl” on ilmunud mitu artiklit, mis räägivad tööl käivatest kassidest ja koertest. Loe lugusid SIIT. Purina kutsub kõiki koeraomanikke, kelle lemmik käib tööl kaasas sellest meile teada andma. Nii saame teieni tuua veel vahvaid lugusid neljajalgsetest lemmikutest, kes omanikuga tööl käivad.

Oma lemmiku töölkäimisest kirjuta palun Purina FB lehele.

Jaga
Kommentaarid